Convention Bureau Event Park Amsterdam op IMEX 2022

Fotografie: Goulmy Photography

Convention Bureau Event Park Amsterdam neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de IMEX in Frankfurt. Voor Convention Bureau Event Park Amsterdam is de beurs een goede gelegenheid om de zakelijk toeristische markt binnen gemeente Haarlemmermeer te vertegenwoordigen en om relaties en prospects te ontmoeten.

De beurs wordt dit jaar van 31 mei tot en met 2 juni georganiseerd. Convention Bureau Event Park Amsterdam maakt deel uit van de stand van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Met ruim 2.500 exposanten uit meer dan 150 landen biedt IMEX de meetingplanner een unieke gelegenheid om alle mogelijke internationale leveranciers op één beursvloer te ontmoeten.

“IMEX is één van de twee internationale beurzen waaraan wij dit jaar zullen deelnemen” aldus Michiel Smilde, destination manager van Convention Bureau Event Park Amsterdam. “Samen met de andere deelnemers aan ‘de Hollandstand’ spannen wij ons in om meerdaagse internationale zakelijke bijeenkomsten naar Nederland te halen, waarbij onze eigen focus natuurlijk ligt op de gemeente Haarlemmermeer, de ‘countryside of Amsterdam’. Nederland is een goede bestemming voor internationale, zakelijke bijeenkomsten. We zijn een klein land met veel variatie en onze steden bieden talloze mogelijkheden en vele bijzondere locaties en faciliteiten.”

Zakelijk toeristische markt
Convention Bureau Event Park Amsterdam vertegenwoordigt de zakelijk toeristische markt binnen de gemeente Haarlemmermeer en draagt bij aan de PR & marketing van 15 partnerhotels, 6 evenementenlocaties tot 25.000 m² en 8 toeleveranciers. Daarnaast fungeert zij als onafhankelijk adviseur voor (inter)nationale planners van bijeenkomsten in de regio. “Naast ons bijzondere verhaal over het ontstaan van onze regio, dat wij land uit water maakten en nog steeds zes meter onder zeeniveau leven, weten wij onder ons motto ‘available, accessible & affordable’ steeds meer internationale planners tot een verblijf en de organisatie van bijeenkomsten in onze prachtige groene regio te verleiden” aldus Smilde.

Met ruim 80 deelnemende landen, 8.000 bezoekers, (waaronder hosted buyers en vak bezoekers) en 70.000 vooraf ingeplande afspraken in 2019 is IMEX de grootste vakbeurs in Europa voor planners en organisatoren van zakelijke bijeenkomsten.