Controle coronatoegangsbewijzen en e-tickets bij één scanbalie

Organisatoren van evenementen kunnen nu e-tickets en coronatoegangsbewijzen bij dezefde scanbalie checken. Invitado heeft de controle van de door de CoronaCheck-app gegenereerde QR-codes geïntegreerd in de eigen scansoftware. Dat scheelt organisatoren veel extra werk.

'Wij maken het organisatoren en de bezoekers zo eenvoudig mogelijk. Dat is al 15 jaar onze insteek, en zeker in deze coronatijd, waarin het voor organisatoren al lastig genoeg is om een event op poten te zetten, is elke vorm van vereenvoudiging welkom. Als wij toch al e-tickets scannen, waarom dan niet meteen ook het coronatoegangsbewijs van de bezoeker?' legt Michiel Droog, directeur-eigenaar van Invitado Visitor Management, uit.

Bij de ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van de broncode van de Rijksoverheid welke volledig open source is, waardoor de actuele versie ongewijzigd in de scansoftware kan worden opgenomen.  De app is zo ontwikkeld dat na controle door de scansoftware dezelfde informatie wordt getoond als de officiële scanner voor de CoronaCheck-app.

Voordeel van deze scanmogelijkheid is dat deze ook werkt als de internetverbinding wegvalt, wat ook geldt voor het controleren van de QR-codes uit de CoronaCheck-app. Dat scheelt extra handelingen en voorkomt irritaties bij bezoekers terwijl de doorstroom sneller en efficiënter is.

'De implementatie van de CoronaCheck is als gezegd sneller en veiliger, maar wij voorzien ook dat hiermee meer organisatoren het zullen aandurven een event onder de vlag van Testen voor Toegang te organiseren', vertelt Droog.  Om de geïntegreerde CoronaCheck in te kunnen zetten is Invitado nog in afwachting van ministeriële goedkeuring.