Claus Company breidt uit met Element Amsterdam Hotel

Claus Company opent op 3 januari 2021 het Element hotel in Amsterdam. Hiermee versterkt Claus Company de continuïteit van het familiebedrijf. Het hotelmerk maakt deel uit van de Marriott International-keten.

Element Amsterdam, dat in 2016 voor het eerst haar deuren opende, is gelegen aan het Gelderlandplein in Amsterdam Zuid en beschikt over 160 ruime kamers die zich vooral richten op langer verblijf.

Ondanks de coronacrisis vertrouwt Claus Company erop dat dit het juiste moment is om uit te breiden. Claus: 'Het zijn moeilijke tijden, maar de markt zal herstellen. Ons familiebedrijf bestaat 50 jaar en heeft een langetermijnvisie. Investeren in een hoteluitbreiding past in die visie. ' Toen zowel Marriott als Kroonenberg Groep hen benaderde voor dit project, voelde het meteen als een match. Het biedt ook de mogelijkheid voor medewerkers om in beide hotels te werken. 'Zo slagen we erin de talenten in ons bedrijf te behouden', zegt Claus. Naast deze uitbreiding wil Claus Company de succesvolle restaurantformule Barraca openen in het Element hotel in de tweede helft van 2021. Volgens Claus de ideale locatie voor een chique Braziliaanse restaurantbeleving die aansluit bij het hotelconcept, het luxe winkelcentrum en de zakelijke doelgroep van de Zuidas.

Element by Westin is onderdeel van Marriott International. Met zijn ruime kamers met volledig uitgeruste keukens, richt het lifestyle-merk zich op zowel zakenreizigers als vakantiegangers met een verblijf variërend van een dag tot meerdere maanden. Het hotel beschikt over 160 moderne kamers met spa-geïnspireerde badkamers, meerdere vergaderruimten, een 24/7 bewegingsgymnastiek en een groot dakterras.