Brussel eerste in UIA-ranking congressteden

Brussel houdt de eerste plaats in de nieuwe UIA-ranking voor congressteden. Daarmee is het de belangrijkste stad ter wereld voor internationale meeting georganiseerd door internationale organisaties. De ranglijst verscheen in het 65ste International Meetings Statistics Report van de Union of International Associations, UIA. Om deze positie te verstevigen beschikt Brussel nu ook over een heb voor internationale verenigingen, The Associaltion Place.

De UIA-ranking is een van de belangrijkste benchmarks in de meetingsector. De ranking verschijnt jaarlijks in The International Meetings Statistics Report. Dat Brussel bovenaan staat betekent dat hier de meeste internationale meetings worden gehouden door internationale non-profitorganisaties.

In 2023 vonden er 8.486 meetings plaats, georganiseerd door internationale non-profitorganisaties waarvan meer dan de helft in Europa. In Brussel werden er 620 georganiseerd.

Brussel verstevigt hiermee zijn positie als sterke congresstad. In de periode van 2004-2023 vonden er in geen enkele stad ter wereld meer internationale congressen plaats. In de ranglijst van de afgelopen twintig jaar staat Brussel dan ook op de eerste plaats.

Volgens Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels, is de sterke positie van Brussel geen toeval. “Zo’n 2470 inernationale verenigingen hebben hun hoofdkantoor in deze stad. In geen enkele stad zijn er meer internationale organisaties gevestigd. Die kunnen in Brussel reken op de actieve steun van het Convention and Association Bureau van visit.brussels. Om het belang van de internatiole verenigingen van Brussel extra in de verf te zetten, riepen we vorig jaar een nieuwe plek in het leven, The Association Place.”

Elisabeth Van Ingelgem, Directior Convention and Association Bureau: “Brussel doet bijzonder veel moeite om internationale verenigingen bij te staan. Met The Association Place hebben we er nu zelfs een hotsport voor internationale verenigingen bij. De bedoeling is er de belangrijkste toegangspoort tot het internationale verenigingsleven in Brussel van te maken en een nieuwe ruimt voor ontmoeting, debat en kennisuitwisseling voor de sector te voorzien.”

The Association Place is gevestigd in de Brusselse gemeente Etterbeek.