BrainCreators breidt productlijn uit met visitor analytics

Het Amsterdamse BrainCreators heeft zijn augmented recognition & anonymization (ARA) productlijn uitgebreid met een module voor visitor analytics. Het bedrijf is specialist op het gebied van digitale inspecteurs op basis van AI technologie.

ARA is heel geschikt voor de publieke ruimte en visitor analytics kan inzicht geven in het gebruik van onder andere toiletten, in- en uitgangen, liften en trappen en kiosken. Op deze wijze wordt informatie verkregen die gebruikt kan worden om doorstroming te optimaliseren. Het kan toegepast worden om de drukte rond roltrappen te analyseren of de looproutes aan te passen en zo te optimaliseren. Door middel van heatmap kan ARA visitor analytics hotspots in kaart brengen.

Priacy is geen probleem en alles gebeurt in onvereenstemming met de AVG-voorschriften. ARA was al een expert in het anonymiseren van beelden en sluit elke vorm van identificatie en profilering uit.

Jasper Wognum, mede-oprichter en CEO van BrainCreators, zegt: “We zijn inmiddels gewend dat we online alles kunnen meten en testen. In de fysieke wereld moeten we het echter doen met summiere informatie. ARA visitor analytics maakt de aanwezigheid van mensen in de fysieke wereld meetbaar. ARA verrschaft direct bruikbare en  betrouwbare inzichten, die van grote waarde zijn op bestuurlijk, tactisch en operationeel niveau. De oplossing kan worden ingezet in vrijwel elke ruimte en wordt geleverd als duurzaam all-in pakket.”