Boekkeuze: Nils, een managementboek met een duidelijke boodschap

Het vinden van jouw unieke formule. Dat is misschien wel de grootste uitdaging waarmee je zakelijk wordt geconfronteerd. Datgene waarmee jij je onderscheidt van concurrenten, waarmee je ze voor eens en altijd verslaat. Geen boek dat je in een uurtje uitleest en zeker niet voor iedereen toegankelijk, maar de boodschap is duidelijk. Een boek en formule met als oorspronkelijke doelgroep het mkb maar ook zeer passend bij de actuele congreswereld.

Hoe kom je achter jouw onderscheidend vermogen en jouw succesformule? Is het een kwestie van op de hei wandelen en wachten op het Eureka moment? Van het nadoen van het idee van een ander? Van keihard werken en hopen op geluk? Van talent? En als je die unieke formule hebt, hoe maak je daar dan een succes van? Hoe organiseer je groei? Waar haal je geld vandaan? Heel veel vragen.

Nils, een ongewoon managementboek, is geschreven door Gerben Nijmeijer en Barry van Beem. Een managementthriller, waarin ondernemer Nils Groenen te maken krijgt met een internationaal spoor van corruptie, geweld en leugens dat reikt van de Russische maffia tot de Nederlandse inlichtingendienst. Het gaat om veel meer dan zijn bedrijf; het gaat om de veiligheid van zijn kinderen.

Hoe hard heb je gerend om het succes te behalen waar je zo naar verlangde en dan gaat het even minder en dan is de val diep. Herkenbaar voor de congresbranche die toch altijd sterk gericht was op het persoonlijke contact en dat viel in één klap weg met beperkende en zware maatregelen waardoor alles stil viel. Weg persoonlijk contact. Weg congressen en evenementen zoals we ze gewend waren. Wat nu? Kleine glimpjes licht aan de horizon bleken aanvankelijk weer snel te doven en het werd tijd om te gaan hergroeperen. Prachtige creatieve ideeën werden geboren. Initiatieven die werken en waarschijnlijk niet meer zullen verdwijnen. Maar hoe zorgen we dat die mooie initiatieven hun houdbaarheidsdatum niet laten verstrijken en hoe bouw je verder?

Het boek wordt een managementthriller genoemd. Zeker geen literair hoogstandje en een beetje mangericht. Hier en daar onnodig hard en schurend om te lezen. Het vraagt wel wat van de lezer. Verwacht geen lieve roman, want het is verre van dat. Een aantal van de hoofdpersonages is verre van sympathiek te noemen, maar het boek zet wel een rode lijn neer.

Raak je de bodem van de put; trek je lering en raap de brokstukken bijeen. Durf afstand te nemen en heroverweeg wat voor jou nou echt belangrijk is. Bouw daarop verder, dat brengt rust en toekomstperspectief.

Bij het boek hoort een online platform waar je toegang krijgt tot de Nils-methode om een strategie voor je bedrijf te maken. Nils is dus veel meer dan een boek; het is een interactieve beleving met links naar de website Nils-strategie.nl met informatieve filmpjes en verwijzingen naar interessante managers.

Lynn van de Steen