Beurzen en congressen terug op oude niveau

Foto: RAI

De RAI is met haar beurzen en congressen weer terug op het niveau van voor corona blijkt uit haar jaarverslag. Na het opheffen van de maatregelen, kwam de stroom evenementen fors op gang. Dit zorgde voor een goed resultaat voor 2022 en positieve vooruitzichten. Er werd het afgelopen jaar bijna 9 miljoen euro winst gemaakt met een bezoekersaantal van rond de 1,2 miljoen. In totaal vonden er driehonder (inter)nationale evementen plaats.

Naast grote vakbeurzen en congressen bleven de deuren in 2022 geopend voor het testen op, en vaccineren tegen, het coronavirus. Tot maart in het Holland Complex, waar de GGD de grootste vaccinatielocatie van Nederland huisvestte, daarna in een paviljoen aan de voorzijde van het complex.

Met de waardevolle ontmoetingen die plaatsvinden tijdens internationale beurzen en congressen wordt het kennisdelen, zaken doen en netwerken gestimuleerd. Evenementen fungeren als het are als een vliegwiel voor ontwikkeling en innovatie op allerlei fronten en behalen een enorme economische en maatschappelijke impact. Iets wat in 2020 en 2021 met virtuele evenementen slechts in beperkte mate mogelijk was.

Een ontwikkeling die door Covid werd verstoord, zet zich in 2022 verder voort. De RAI host steeds vakaer medische en IT/Tech-beurzen. In de regio Amsterdam nemen de betreffende sectoren een steeds prominentere plek in.