Betere controle data en data-opslag bij gebruik Zoom

Nieuwe gebruiksvriendelijke oplossingen van Zoom waaree gebruikers hun privacy kunnen bewaken. Een goed privacybeleid is belangrijk voor het vertrouwen tussen techbedrijven en gebruikers. Deze hebben meer vertrouwen in het gebruik van digitale mogelijkheden als ze weten dat hun data goed beschermd is.

Betalende gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen bepaalde data voor Meetings, Webinars en Team Chat opslaan binnen de EER. Deze data wordt alleen in individuele gevallen en onder uitzonderlijke omstandigheden gedeeld met teams in de VS, zoals met het Trust & Safety team van Zoom.

Er is een supportteam in Europa opgezet, waar klanten via een opt-in terecht kunnen voor technische ondersteuning. Alle supportinformatie wordt verwerkt binnen de EER door lokale medewerkers tijdens kantooruren. Ook is er nu de mogelijkheid voor beheerders om eenvoudig te reageren op verzoeken voor toegang tot of verwijdering van hun persoonlijke gegevens voor Zoom Meetings, Webinars en Team Chat. Deze tool maakt de naleving van GDPR- en CCPA-verzoeken een stuk makkelijker.

Gebruikers kunnen zich met één klik aan- of afmelden voor marketing communicatie en nieuwsbrieven van Zoom. Auditlogs voor beheerders leggen de specifieke acties vast die beheerders uitvoeren namens gebruikers. Nu kunnen account-eigenaars en beheerders bijhouden wanneer deze logs worden geëxporteerd of verwijderd. Gebruikers krijgen meer inzicht in het beleid van Zoom rondom het bewaren en verwijderen van data. Ook hebben ze meer inzicht in de richtlijnen en activiteiten van Zoom om aan beleid te voldoen.