Betaalbare virtual reality ook voor evenementen

Het Amsterdamse bedrijf WeMakeVR heeft een systeem ontwikkeld waardoor virtual reality toegankelijk en betaalbaar wordt voor groepen om samen te gebruiken. Hierdoor kunnen onder andere ook evenementen makkelijker gebruik gaan maken van VR. Met de huidige systemen is virtual reality vooral een individuele ervaring. Systemen waarbij groepen tegelijkertijd met een VR-bril in dezelfde virtuele wereld zitten zijn zeer complex, kostbaar en zijn gebonden aan locaties met veel hardware.

In het nieuwe HolojumpVR-systeem dragen alle deelnemers een VR-bril en zitten ze samen tegelijkertijd in dezelfde virtuele wereld, maar dan tegen aanzienlijk lagere kosten. Ook is veel minder apparatuur nodig. Dat verlaagt de drempel voor VR aanzienlijk, met name voor scholen, bedrijven en evenementen. Voortaan is het mogelijk om op elke gewenste locatie, zoals een bedrijfsvloer, school of evenement, meerdere gebruikers een virtuele wereld te laten delen. De software van WeMakeVR draait daarnaast op zeer betaalbare hardware, waardoor de kosten laag blijven.

WeMakeVR introduceert twee toepassingen die van de nieuwe techniek gebruik maken waaronder een entertainment-gerichte ervaring voor bedrijven en evenementen.