Amsterdam RAI leidende positie betreffende duurzaamheid

Amsterdam RAI kijkt terug op een succesvol en duurzaam 2011. Met (her) certificeringen en het benoemen van de kernwaarde ‘RAI behaalt duurzaam' in haar algemene bedrijfsmissie heeft de RAI haar ingezette MVO- beleid verankerd in de organisatie. Voor de komende periode ziet Amsterdam RAI het als een uitdaging om MVO verder meetbaar en inzichtelijk te maken. Dit staat te lezen in het duurzaamheidverslag dat Amsterdam RAI op 3 mei 2012 heeft gepubliceerd.

Amsterdam RAI heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Om deze ambitie kracht bij te zetten heeft Amsterdam RAI in 2011 een nieuwe kernwaarde opgenomen in haar algemene bedrijfsmissie: ‘Amsterdam RAI behaalt duurzaam resultaat'. Hans Bakker, Algemeen Directeur Amsterdam RAI licht toe: "Wij willen winstgevend zijn op een manier die bijdraagt aan een duurzame maatschappij. Bij de keuzes die we maken zoeken we naar de balans. Wij geloven dat duurzaamheid waarde toevoegt aan de organisatie. Duurzaam beleid leidt tot meer klanten en betrokken medewerkers".

In het laatste kwartaal van 2011 ontving Amsterdam RAI drie belangrijke certificaten: ISO-14001 en de hercertificeringen van de gouden Green Key en zilveren EarthCheck. Deze certificaten bevestigen dat Amsterdam RAI het ingezette MVO-beleid en haar MVO-doelstellingen heeft verankerd in de organisatie en de operationele processen.

Duurzame ambitie
Amsterdam RAI streeft ernaar om in 2013 binnen de Europese congres- en evenementenindustrie koploper te zijn op het gebied van MVO. Zij wordt daarin gesterkt door de MVO-ontwikkelingen bij gelijksoortige organisaties. Hierdoor kan Amsterdam RAI kennis en ervaring uitwisselen met andere beurs- en congrescentra en wordt ze gestimuleerd om MVO naar een hoger niveau te tillen. De komende periode onderzoekt Amsterdam RAI hoe MVO binnen de organisatie verder meetbaar en inzichtelijk te maken is. Dit om enerzijds haar eigen voortgang beter te monitoren en anderzijds aantoonbaar te maken dat Amsterdam RAI haar ambitie als koploper waarmaakt.

Zeven pijlers
Amsterdam RAI werkt aan duurzaamheid op een zevental pijlers: energie en klimaat, mobiliteit, water, afval, medewerkers, ketenverantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. Met betrekking tot afval loopt Amsterdam RAI voor in Europa. Een bijzondere uitdaging was het vinden van een eindproduct voor tapijtafval. Dit is gelukt in 2011. Tapijtafval wordt vanaf nu gebruikt als verbrandingsstof voor de cementindustrie. EarthCheck was onder de indruk van de afvalscheidingssystematiek van Amsterdam RAI. Dankzij het zilveren keurmerk van EarthCheck blijft Amsterdam RAI in de Europese MICE-markt (Meetings, Incentives, Conventions & Exhibitions) een leidende positie innemen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Het duurzaamheidsverslag is gemaakt in samenwerking met BECO Groep en opgesteld volgens de richtlijnen van de GRI B (Global Reporting Initiative). Het volledige duurzaamheidsverslag 2011 is te lezen op www.rai.nl/mvo