Amsterdam gaat weer actief congressen werven

In een brief aan de gemeenteraad heeft Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) laten weten dat er weer meer (internationale) congressen in de stad moeten worden georganiseerd om daarmee Amsterdam als een aantrekkelijke congresbestemming op de kaart te zetten.

Oprichten congresbureau

Met name grote internationale associatiecongressen hebben een lange leadtijd en het plannen van een dergelijk congres neemt vaak enkele jaren in beslag. 'Om de komende jaren congressen in Amsterdam te hebben ondernemen we nu actie', schrijft Everhardt. Samen met vertegenwoordigers van de congresbranche en hoteleigenaren heeft het stadsbestuur Amsterdam&partners de opdracht gegeven een congresbureau op te richten.

Het congresbureau werkt aan het 'versterken van de internationale reputatie van Amsterdam als een aantrekkelijke congresbestemming'. 'Het college neemt een actieve rol in bij het acquireren en het hosten van congressen en waar mogelijk wordt de ambtswoning of een ander aansprekende ruimte aangeboden om bijvoorbeeld de organisatie welkom te heten', aldus de wethouder.

Hoogwaardige vorm van zakelijk toerisme

Volgens Everhardt kunnen de congressen een belangrijke bijdrage leveren aan de economie. 'Ze zorgen voor veel directe en indirecte werkgelegenheid en innovatie, ze vinden plaats in de gebieden met minder toeristen en worden gehouden buiten het toeristenseizoen. De congresbezoekers verwelkomen we graag; ze zorgen voor weinig overlast, overnachten in hotels en besteden relatief veel geld aan cultuur en horeca.'