American Express GBT neemt zakendivisie Expedia Group over

American Express Global Business Travel (GBT) heeft een bindend bod gedaan om Egencia, de zakenreisdivisie van Expedia Group, over te nemen. Als onderdeel van de transactie wordt Expedia Group aandeelhouder in, en gaat een commerciële langetermijnovereenkomst aan met, GBT.     

Met de overeenkomst wordt Egencia, een vooraanstaand digitaal reismanagementbedrijf, onderdeel van de GBT-familie. GBT zal blijven investeren in het merk Egencia, de medewerkers en technologie, als onderdeel van het wereldwijd toonaangevende zakenreisplatform. Paul Abbott, GBT’s CEO: “Onze strategie is om onze klanten een ongeëvenaard aanbod te bieden door middel van de beste oplossingen voor reismanagement in ieder segment. Met Egencia verwelkomen we het belangrijkste digitale zakenreisplatform binnen de branche.”

Samen bieden GBT en Egencia een uitgebreid aanbod aan technologie en klantgerichte oplossingen in ieder zakenreissegment. Door Egencia te combineren met GBT’s Supply MarketPlace, één van de meest uitgebreide bronnen van aanbod en ervaringen voor zakenreizigers, krijgen klanten meer keuzemogelijkheden en leveranciers betere toegang tot zakenreizigers. 

Tegelijkertijd wordt met een sterk uitgebreide, langdurige leveringsovereenkomst voor accommodaties met Expedia Partner Solutions (EPS), de Supply MarketPlace van GBT verbeterd en het doel van Expedia Group om bedrijven in het hele ecosysteem te stimuleren, op significante wijze bevorderd.