Alles over de ideale event omgeving en een 'hele stad' op je congres

ACS en Eventresult faciliteren boeiende keynotes in speciaal gecreëerde zaal op EIBTM beursvloer

Over een paar weken gaat in Barcelona weer de EIBTM van start, een van de toonaangevende internationale vakevenementen voor de the meeting- en evenementenbranche. Zo'n 10.000 meeting boekers kunnen zich in drie dagen tijd (27 t/m 29 november) volledig oriënteren op destinaties, meeting venues, hotels en ketens en een breed scala aan toeleverancier. Kenmerkend voor dit soort events is ook het interessante en veelzijdige educatieve programma, met vele boeiende sessie tijdens de beurs (kijk hier voor een volledig overzicht).

Unieke tijdelijke vergaderzaal met Nederlands tintje
Op de beursvloer zelf kan ACS audiovisual solutions haar expertise in tijdelijke zalenbouw live tonen. Ook dit jaar verzorgen zij voor de beursorganisatie het tijdelijke Lecture Theater op de beursvloer. Een mooie kans om te zien hoe je kwalitatief hoogwaardige ruimte midden in een lawaaiige beurshal kan realiseren.

 

Creating the Great Event Environment
Niet alleen creëert ACS het tijdelijke Lecture Theater, ze geven er - samen met zusterbedrijf Eventresult - ook een tweetal interactieve sessies.
De eerste presentatie Creating the Great Event Environment vindt plaats op dinsdag 27 november (van 14.30 tot 15.30 uur). Deze interactieve sessie besteedt aandacht aan de vraag hoe je een evenement bijzonder kan maken voor alle deelnemers, of ze nu lijfelijk in de zaal aanwezig zijn of virtueel deelnemen. Zowel voor traditionele als hybride evenementen blijkt met name de omgeving die wordt gecreëerd een belangrijke factor voor succes.

De sessie wordt geleid door Paul Cook, Managing Director van PlanetPlanit, een on-line informatiebron voor event planners in de UK. Paul is een veel gevraagde internationale spreker met grote expertise op het gebied van hybride evenementen. Hij wordt bijgestaan door Mike Clanton, die al meer dan 15 jaar actief is in de hospitality branche en o.a. expert is op het gebied van network connectivity. Daarnaast zal Ben Buurke, Managing Director van Eventresult zijn visie geven over wat nodig is om een succesvolle omgeving voor evenementen te creëren met behulp van bijvoorbeeld webcasting en signage.

Ever invited a whole town to attend your congress?
De tweede presentatie Ever invited a whole town to attend your congress? vindt plaats woensdag 28 november (eveneens van 14.30 tot 15.30 uur).
De titel refereert aan de organisatie van het jaarcongres van de European Society of Cardiology waar meer dan 30.000 artsen aan deelnemen. Dit aantal komt overeen met het aantal inwoners van een middelgrote Nederlandse stad zoals bijvoorbeeld Aalsmeer of Maassluis. Wat komt er kijken bij de organisatie en planning van een dergelijk mega-congres en wat zijn de valkuilen en uitdagingen voor de locatie, de planner en de leverancier?

 

Patrick Delaney, Vice President Industry Relations van MCI HQ en tevens Vice President  van Ovation Global DMC is de moderator voor deze panel discussie. Nata Nambatingué, de Congress Manager van European Society of Cardiology (ESC) en verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarcongres  zal zijn ervaringen met het publiek delen aan de hand van een korte case study. Andere panelleden tijdens deze sessie zijn Maurits van der Sluis, Commercieel Directeur van Amsterdam RAI (de locatie waar het ESC congres in 2013 wordt gehouden) en Marco Noordegraaf, Projects Manager van ACS audiovisual 
solutions De laatste is tijdens veel grote congressen als ESC verantwoordelijk voor de bouw van tientallen volledig ingerichte tijdelijke congreszalen, waarbij op congreslocaties extra capaciteit kan worden gecreëerd.

Beide sessies vinden plaats in het speciaal voor de EIBTM gebouwd Lecture Theater op de beursvloer.
Deelname aan beide sessies is gratis en voor iedereen toegankelijk.
 

© Redactie CongresWereld