AIM Group International ondertekent verklaring "Net Zero Carbon Events"

AIM Group International heeft de verklaring voor “Net Zero Carbon Events” ondertekend, een gezamenlijk initiatief in de vergader- en evenementenbranche om de doelstellingen van het klimaatakkoord te bereiken.

"We zijn ervan overtuigd dat het bereiken van een duurzame en welvarende toekomst voor de evenementenindustrie op de lange termijn afhankelijk is van het vinden van nieuwe manieren om elkaar te ontmoeten en samen de gezondheid van onze planeet te ondersteunen", legt Annalisa Ponchia, Innovation Director van AIM Group International, uit. “Als marktleider voor meer dan 60 jaar, zet AIM Group zich in om geavanceerde formats, technologieën en oplossingen te bieden en is er trots op ondertekenaar te zijn van het Net Zero Carbon Events-initiatief, dat we zien als een belangrijke motor voor verandering in onze manier van zakendoen. We zijn van mening dat een dergelijke verandering alleen collectief kan worden bereikt, door onze inspanningen te bundelen, en we zijn vastbesloten om onze branchegenoten te vergezellen op deze uitdagende maar cruciale reis.”

"Net Zero Carbon Events" is het resultaat van wereldwijde samenwerking in de evenementenindustrie. In de afgelopen maanden hebben meer dan honderd partijen uit de hele sector, gefaciliteerd door de "Joint Meetings Industry Council" (JMIC), deze verbintenis opgesteld en afgerond met de steun van het UNFCCC-secretariaat (Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering). De belofte werd gepresenteerd op de Global Climate Summit COP26 in Glasgow, Schotland, op 10 november. Op het moment van lancering waren er meer dan 100 ondertekenaars, waardoor dit wereldwijd de meest inclusieve samenwerkingsactie is om de uitdagingen van klimaatverandering binnen de evenementen sectoraan te pakken.

“AIM Group zal alle partners en leveranciers betrekken en samenwerken met klanten om verandering in de hele waardeketen te stimuleren. Om de voortgang in de richting van de doelstellingen te volgen, zal AIM Group haar uitstoot van broeikasgassen meten en volgen volgens de beste praktijken in de sector en ten minste om de twee jaar rapporteren over de voortgang”, legt Annalisa uit.