ACS duikt dieper in duurzaamheid

Deel 1: De magie van tapijt - Duurzamer maken van evenementen moet volgens ACS op audiovisual solutions op veel punten worden aangepakt. De basis van elk evenement: tapijten. Ze zijn zo belangrijk dat ze meestal over het hoofd worden gezien op evenementen. Vergis je echter niet, zonder hen zouden congressen als een stuk minder comfortabel worden ervaren.

Kort samengevat dragen ze bij op de volgende gebieden van de gecreëerde sfeer:

  • Uiterlijk; ze maken elk leegstaand congrescentrum een ​​stuk gezelliger, in plaats van de kale betonnen vloeren die gebruikelijk zijn.
  • Akoestiek; tapijten spelen een belangrijke rol bij het elimineren van echo en het verminderen van de witte ruis die wordt veroorzaakt door een groot aantal bezoekers van een evenement.
  • Voelen; lopen op tapijt is meestal een stuk comfortabeler voor bezoekers die meestal een groot deel van de dag op hun benen staan. Zeker als er op het evenement meerdere kilometers per dag moeten worden afgelegd.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat dit allemaal met duurzaamheid te maken heeft? Het antwoord is simpel. Er zijn twee manieren waarop AV-bedrijven in het algemeen tapijt leggen. Een manier bestaat uit sol genaamd 'roll out' tapijten. Hoewel deze tapijten relatief eenvoudig te installeren zijn, zijn ze over het algemeen voor eenmalig gebruik. Aangezien de meeste congressen zich uitstrekken tot enkele duizenden vierkante meters, is de hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door deze techniek voor eenmalig gebruik aanzienlijk.

De andere tapijttechniek, waar ACS de voorkeur aan geeft, is het werken met tapijttegels. Hoewel de installatie van deze tegels iets langer duurt dan het rollende tapijt, maken de herbruikbare verhoudingen dit een veel duurzamer alternatief. De tapijttegels die ACS doorgaans plaatst, worden geleverd door JMT . Elke tegel wordt meestal tussen de 20-50 keer gebruikt voordat ze volledig zijn versleten. Na elk gebruik worden ze zorgvuldig geborsteld en schoongemaakt, waarna ze naar hun volgende evenement worden gestuurd. Ook als ze niet meer kunnen worden hergebruikt, worden deze tapijten door de oorspronkelijke leverancier gerecycled. Dus weer; de hoeveelheid materiaal die wordt bespaard op stortplaatsen door het gebruik van deze tapijttegels mag niet over het hoofd worden gezien. De volgende keer dat u een evenement organiseert of bijwoont, is het de moeite waard om na te denken over waar u op staat!