43 kanshebbers voor Gouden Giraffe Event Awards

De Gouden Giraffe Event Awards 2023 worden op maandag 3 april uitgereikt in de TheaterHangaar in Katwijk. Het zijn dé vakprijzen op het gebied van events, live communicatie en experience marketing. In totaal dingen 43 communicatie- en marketing evenementen mee naar de Gouden Giraffe Event Awards.

Het team van EventBranche.nl dat al jaren de Gouden Giraffe Event Awards organiseert is blij met het aantal, zeker gezien het feit dat er een periode is geweest dat er geen evenement georganiseerd kon worden in verband met corona. “Zowel het aantal inschrijvingen als de kwaliteit stemt ons positief. Wij zien wederom bevestigd dat Nederland een toonaangevende rol speelt in de wereld van live communicatie en experience marketing. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de creativiteit én de impact van ons vak", laat Robin van Leeuwen van EventBranche.nl weten.

"De Gouden Giraffe verkiezing toont de enorme diversiteit aan en tevens welke impact onze tak van sport teweegbrengt. Op 3 april kunnen aanwezigen in de middag al deze topevenementen live bekijken en krijg je als bezoeker net als de vakjury een gouden inkijkje in de beste events van Nederland."

Publieksprijs

De Gouden Giraffe Event Awards heeft een vakjury met vrijwel louter marketeers en communicatieprofessionals van merken, corporates en overheidsinstellingen. Zij bepalen, na een online jurytraject en de live jury-pitches, wie de winnaars worden in de 6 hoofdcategorieën (Brand Events, PR en Mediawaarde, Intern en teambuilding, Congressen en kennis events, Beurzen en Relatie en community events) en wie de eerste Groene Giraffe (duurzaamheid) en Innovatie Giraffe wint. Daarnaast is er ook nog een studentenjury met studenten van diverse opleidingen (Hogeschool Utrecht, TIO, Fontys en HKU). Zij bepalen de winnaar van The Next Generation Award.

42 van de 43 cases hebben daarnaast aangegeven mee te willen doen aan de Publieksprijs Creativiteit. Op een speciale overzichtspagina zijn alle video's van de cases terug te zien en mag iedereen 1 stem uitbrengen op zijn of haar meest creatieve evenement.