14 congresorganisatoren worden ambassadeur van Brussel

Tijdens de Brussels Events Abassadors Evenening heeft visit.brussels veertien congresorganisatoren uitgeroepen tot ambassadeur van België. Ze zijn allemaal experts in hun eigen vakgebied. De afgelopen twee jaar zetten zij Brussels op de kaart als internationale MICE-bestemming. (meetings, incentives, conventions en exhibitions)

Het was vijfde editie van de Brussels Events Ambassadors Evening. Met jaarlijks meer dan 900 internationale professionele evenementen is Brussel een van de belangrijkste congressteden van Europa. Onder meer dankzij het ambassadeursprogramma tracht Brussel die positie vast te houden. De ambassadeurs vormen een netwerk van zakenmensen die niet alleen een passie voor hun sector hebben maar ook voor onze regio. Op die manier dragen ze bij tot de uitstraling van Brussel in de wereld. Op dit moment telt het netwerk meer dan 150 ambassadeurs die uit verschillende sectoren komen : geneeskunde, wetenschappen, technologie, kunst, economie,...

In Vorst Nationaal kwam men bijeen. De Brusselse ministers Elke Van den Brandt en Sven Gatz , Brussels staatssecretaris Pascal Smet, Cécile Jodogne (voorzitster van visit.brussels) en Patrick Bontinck (CEO van visit.brussels ) waren er ook bij.
2020 en 2021 waren uitzonderlijk moeilijke jaren. De pandemie zorgde voor een ongeziene crisis in de MICE-sector. Dankzij de steunfondsen van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest konden heel wat bijeenkomsten toch doorgaan. Organisatoren stonden voor de keuze hun evenement online, met fysieke aanwezigheid of in hybride vorm te laten plaatsvinden.
Veertien van de deelnemers werden uitgeroepen tot ambassadeur van België.