Samenwerken in Coronatijd

5 oktober 2021
Fysiek/Online

Het Instituut Fysieke Veiligheid houdt in het najaar een kennisevenement. Samenwerken in coronatijd: strategische keuzen in het managen van een grote crisis. Crises zijn van alle tijden. Samenwerken in de bestrijding is nodig, maar lang niet altijd vanzelfsprekend.

Samenwerken betekent dat er met meerdere partijen en achterbannen rekening gehouden moet worden en er verder gekeken moet worden dan enkel het eigenbelang. Soms is er ook sprake van, ogenschijnlijk, tegengestelde belangen. De COVID-crisis laat dit krachtenveld in werking zien. Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kan er snel geschakeld worden in de operationele uitvoering, rekening houdend met de verschillende werkwijzen, bestuurlijke krachtenvelden, meningen van experts en media en commerciële belangen?

Peter Bos en Menno van Duin gaan hierover in gesprek met onder andere Mart de Kruif (luitenant-generaal), Paul ’t Hart (hoogleraar Bestuurskunde) en Rosanne Hertzberger (microbiologe). Een zoektocht naar de verschillen en overeenkomsten tussen de bestuurlijke aanpak, de operationele handelswijze, de invloed van communicatie en de macht van de commercie bij de bestrijding van een crisis.

Datum: 5 oktober 2021
Tijdstip: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: online/fysiek
Organisatie: IFV

Voor vragen of meer informatie: kennisevents@ifv.nl