Locatietour Leeuwarden voor omdenkers

De Locatietour staat bekend om de diversiteit aan locaties dat wordt bezocht, de kwaliteit van het event en het hoge inspiratiegehalte. Bedenker en organisator van het concept, Linda Kerkhoven van adviesbureau Linda op Locatie, vertelt: “Na tien edities in de regio Utrecht is het tijd om ook andere regio’s te ontdekken. Op het programma in Leeuwarden staan zes onontdekte locatieparels die allemaal een totaalconcept bieden en dus multifunctioneel inzetbaar zijn. Daarnaast laten we zien welke combinaties er te maken zijn bijvoorbeeld tussen hotels, musea en creatieve vervoersoplossingen zoals de inzet van duurzame sloepen. We gaan voor een volledige Frieslandervaring en dus mag het Skûtsjesilen niet ontbreken. Ook dit wordt weer gecombineerd met een prachtige groene locatie waarbij de skûtsjes voor de deur liggen.”

Friesland klinkt ver weg

En dat is het voor sommigen ook natuurlijk. Maar met deze beredenering sta je als eventorganisator al snel buiten spel. Meet in Friesland wil deze gedachtegang graag omdenken en daarom is het belangrijk dat eventmanagers Friesland zelf ervaren en dat begint al met de reis. 

Vijf overdenkingen voor eventmanagers:

1. Friesland is dichterbij dan je denkt. Over de Afsluitdijk is het bijvoorbeeld maar dik een uur (1.15) rijden naar Friesland vanuit Amsterdam. 

2. Kijk verder dan alleen de kilometers. Organiseer je een event met start- en eindtijden rond de spits? Misschien kun je het dan beter hogerop zoeken. Geen files naar het Noorden en dus valt het qua reistijd misschien wel mee.

3. De gedachtegang dat het ver is motiveert sneller om de trein te pakken. Dit is niet alleen duurzaam maar jouw gasten komen ook ontspannen aan. Ze hebben laatste berichtjes kunnen afhandelen of heerlijk even niets kunnen doen. Hoofd leeg en ruimte voor frisse nieuwe ideeën of focus.

4. Vier je je event iets verder weg, in dit geval binnen de grens maar net ver genoeg, dan voelt het als een minivakantie. Vakantie maakt blij en je voelt je vrij. Je staat hierdoor meer open voor inspiratie en bent ontvankelijk voor vernieuwing of kennisopname. 

5. Heb jij weleens een prijsvergelijking gedaan met locaties in de randstad? Je zult ontdekken dat de prijs van locatieverhuur lager ligt. Ook andere bijkomende kosten zoals parkeren scheelt een slok op een borrel. Goed om te weten en een onderzoekje waard. 

Friesland als zakelijk toeristische destinatie

Meet in Friesland richt zich op de marketing van Friesland als zakelijk toeristische destinatie bij meeting- & eventplanners. Zij geven advies, informatie en functioneren als mediator voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfsevents en teambuildingsdagen. 

De Locatietour op donderdag 26 maart 2020 in Leeuwarden, is een volledig verzorgde dag en gratis toegankelijk voor meeting- en eventplanners uit Nederland. In totaal bezoeken we 6 locaties op één dag. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Informatie en online registreren: www.locatietour.nl