Let's Reconnect

1 juli 2021
Brabant, diverse locaties

MPI Nederland en VisitBrabant Conventiom Bureau organiseren binnenkort samen een van de eerste LIVE evenementen van dit jaar, namelijk Let's Reconnect.

Dit evenement brengt de branche op 1 juli voor het eerst na lange tijd weer bij elkaar. Gepland staat een dag vol professionele inhoudelijkheid en ontmoetingen. Een live evenement waarop meeting- en eventprofessionals hun vak, de branche en de kracht van live contact herontdekken.

Tijdens MPI Explore 2020, het eerste grootschalige online evenement van MPI Nederland, liet VisitBrabant de branche al kennismaken met de gastvrijheid van Noord-Brabant. Diverse Brabantse locaties verzorgden de online netwerkborrel tijdens dit evenement waarbij de grenzen van online werden opgezocht. Deze eerdere samenwerking tijdens Explore smaakte naar meer: Thijs Peters, voorzitter van MPI Nederland: “Nu we allemaal snakken naar persoonlijk contact, zoeken we opnieuw de samenwerking, maar nu in een live setting. Tijdens RECONNECT laten we zien dat we weer op een inspirerende en veilige manier fysiek samen kunnen komen. Een positieve blik vooruit.”

(Re)Connect
De ochtend start in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch en staat in het teken van elkaar weer ontmoeten en het maken van echte verbinding. Topspreker Cyriel Kortleven begeleidt deelnemers met interactieve spelformats door de drie fasen van het Crossing Border proces dat leert om verder dan de eigen muren te kijken en constructief nieuwsgierig te zijn naar inspiratie uit onverwachte hoek.

De middag zorgt voor een nieuwe kijk op de mogelijkheden van Brabant en niet alleen voor vergaderingen. Na de inhoudelijke ochtend is het dan tijd om de gastvrijheid van Brabant te leren kennen en kennis te maken met Data Science, Higt Tech en Design. Brabantse professionals uit deze sectoren zorgen voor kennis en inspiratie waarna deelnemers aan de slag gaan om dit binnen de meeting & event industrie toe te passen.

Eén van deze zogeheten learning journeys vindt plaats in het innovatieve Pieter van den Hoogenband zwemstadion waar veel wordt gemeten, geanalyseerd en verbeterd. Data die zo belangrijk zijn voor de wedstrijden en hét verschil maken. Wat kan een eventplanner hiervan leren? En welke data heeft deze nodig om de beleving van de deelnemer te verbeteren?

Better safe…
Uiteraard is en blijft veiligheid de hoogste prioriteit. De organisatie van RECONNECT staat in nauw contact met het Eventplatform en het RIVM over de laatste ontwikkelingen over de maatregelen tegen het COVID-19 virus. In het event design wordt rekening gehouden met de strengst mogelijke richtlijnen.