Horwath HTL: update impact coronacrisis & vooruitblik

Vorige maand presenteerde Horwath HTL het HOSTA 2020 rapport tijdens het online Horwath HTL Hotel Event. Waar het HOSTA rapport gericht is op de resultaten van 2019, biedt deze Hotelmarkt Update Nederland een kort overzicht van de impact van de coronacrisis op de huidige hotelmarkt, en een vooruitblik op 2021 en verder.

De Coronacrisis heeft een direct en aanhoudend effect gehad op de vraag naar hotelkamers, met desastreuze gevolgen voor de hoteliers. Ruim 57% van de Nederlandse hotels heeft in de lockdown de hoteldeuren gesloten, de meeste vanaf medio maart. Gemiddeld waren de hotels gedurende 72 dagen dicht. Hotels die in de periode van maart tot mei niet de deuren sloten, stonden alsnog zo goed als leeg.

Op 13 oktober 2020 heeft het kabinet aangekondigd dat alle horeca voor minimaal 4 weken wordt gesloten. Hoewel er een uitzondering geldt voor hotels, is de verwachting dat veel hotels opnieuw de deuren zullen sluiten.
 
Deze Hotelmarkt Update bevat een kort overzicht van de impact van de coronacrisis op de huidige hotelmarkt, en een vooruitblik op 2021 en verder.

Downloaden
De Hotelmarkt Update is kosteloos te downloaden via de website van Horwath HTL.

Bron: Horwath HTL