Nieuws  
 

Het jaar 2019 ligt inmiddels alweer achter ons en traditiegetrouw blikken we aan het begin van het nieuwe jaar terug met een overzicht van de meest gelezen artikelen die door de redactie van CongresWereld is geschreven. Naast deze eigen content publiceerde CongresWereld veel persberichtenen en nieuwsfeiten.

De top negen van 2019 ziet er als volgt uit:

1. De MICE sector blijft groeien met nog onbenutte mogelijkheden
In dit 'Trendrapport voor de evenementenbranche 2019' zijn de meest opvallende trends en uitdagingen van 2018 en kansen voor 2019 uitgewerkt. De MICE sector is optimistisch - de meeste eventprofessionals verwachtten voor 2019 meer evenementen te organiseren dan het jaar daarvoor. Uit de komende trendrapporten voor 2020 zal blijken of deze verwachting is uitgekomen.

2. Leren onderhandelen tijdens MPI ALV en nieuwjaarsbijeenkomst
De Algemene Ledenvergadering van MPI Nederland gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie staat altijd borg voor een bijzondere bijeenkomst. MPI Nederland, dé organisatie van meeting planners, weet namelijk als geen ander hoe je van een ALV een aantrekkelijk en inhoudelijk event kunt maken. Ook de locatie, de Amsterdamse Beurs van Berlage, was afgestemd op het thema 'De kunst van het onderhandelen'.

3. Jubilerend World Forum The Hague verrast met compact event
Het is een hele uitdaging om een event te organiseren voor eventprofessionals, opdrachtgevers en relaties als je 50 wordt. World Forum The Hague ging deze uitdaging aan en slaagde glansrijk in het neerzetten van een event waar alles klopte.

4. Vijf meeting trends voor 2019
Het Amerikaanse vooraanstaande multimediale platform Successfull Meetings heeft een aantal marktleiders gevraagd hun visie te geven op de ontwikkeling van de meetingindustrie in 2019. Alhoewel het de visie is van Amerikaanse marktleiders, vinden deze trends ook plaats in Europa. De meest zekere voorspelling is dat je als meetingprofessional gaat achterlopen als je de veranderingen niet bijhoudt. 

5. Ook de MICE branche ontkomt niet aan Artificial Intelligence
Tijdens de Global Meetings Industry Day (GMID), op 4 april j.l., organiseerde MPI Nederland een boeiende bijeenkomst over Artificial Intelligence (AI) in Beeld en Geluid in Hilversum, een toepasselijke multimediale locatie. Dagvoorzitter Kjell Lutz leidde de middag op een strakke, vlotte en gevatte wijze.

6. Onderzoek IAPCO: managementtrends binnen associaties (verenigingen)
Blijf veranderen, focus op je leden en blijf ambitieus!

7. Inspirerend congres tijdens EventSummit
De succesvolle 11de editie van EventSummit had naast de beurs een sterk inhoudelijk programma met diverse lezingen verspreid over de hele dag. Naast het festivalcongres in de middag was s'ochtends het congres “Maak het Verschil” met inspirerende content van sprekers die stuk voor stuk het verschil maakten.

8. Het gaat weer goed met 'Nederland Congresland'
In de jaarlijkse cijfers van The International Congress and Convention Association (ICCA) zijn veel congresWereld lezers geïnteresseerd. Afgelopen jaar is Nederland weer een plek gestegen op de lijst van grootste congreslanden, van plek tien naar negen.

9. Hoe ziet de wereld van de verenigingen er over een paar jaar uit?
Een interessant onderzoek onder verenigingen en deskundigen. Dat heeft geleid tot een omvangrijke inventarisatie van meningen, interpretaties en verwachtingen. Onderdelen van die inventarisatie vormen mooie bouwstenen voor een toekomstbeeld vanuit verschillende perspectieven.

Best bekeken video van 2019

Flitsinterview met Anita ter Veld van De Bonte Wever tijdens EventSummit 2019
Dit korte maar krachtige interview is by far de best bekeken video van 2019. Ook tijdens EventSummit 2020 is CongresWereld aanwezig om flitsinterviews te maken.

©RedactieCongresWereld/MGM

Plaats op:
Datum: 9 januari 2020
Gerelateerde artikelen  
17-01-2019 Nieuws Zeven redenen om EventSummit 2019 te bezoeken
17-01-2019 Nieuws De acht meest gelezen redactionele artikelen van 2018 en best bekeken video
18-09-2019 Nieuws Nauwere samenwerking BOE en EventSummit
10-10-2019 Nieuws Van der Valk nummer één op het gebied van klantbeleving
21-01-2019 Nieuws 20 miljoenste bezoeker voor World Forum The Hague
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.