Nieuws  
 

Duurzaamheid zal belangrijker dan ooit worden voor meetings en events in 2020, volgens een nieuw rapport van CWT Meetings & Events, de wereldwijde afdeling voor meetings en events van CWT. Het bedrijf heeft onlangs de M&E 2020 Future Trends Report:'The Future of Sustainable Events' gepubliceerd.

Terwijl activisten protesteren op een aantal van 's werelds bekendste bestemmingen, waaronder Londen, Sydney, Amsterdam, Madrid en New York, en eisen dat er actie wordt ondernomen tegen klimaatverandering, worden bedrijven steeds meer bewust, aldus CWT Meetings & Events.

"De duurzaamheid van de MICE industrie, in feite de hele reisbranche, staat in 2020 voorop bij bedrijven en meetingplanners", zegt Derek Sharp , senior vice-president en algemeen directeur van CWT Meetings & Events. “Het wordt gestimuleerd door berichtgeving over klimaatverandering, maar nog belangrijker, het wordt ondersteund door de volgende generatie reizigers - de Millennials die klaar zijn om de grootste groep zakelijke reizigers wereldwijd te worden vanaf 2024 en de Centennials die er vlak achter staan. ”

"Dit zijn mensen voor wie reizen gemeengoed en toegankelijk is geworden op een manier die niet voor de oudere generaties was," voegde Sharp eraan toe. "Ze willen elkaar blijven ontmoeten op populaire bestemmingen, maar ze zijn zich ook hyperbewust van de noodzaak om duurzame werkwijzen te hanteren die het milieu en de lokale gemeenschappen respecteren, waar ze ook gaan."

Uit de Global Millennial Survey 2019 van Deloitte is gebleken dat klimaatverandering de grootste zorg voor deze generatie is, aldus CWT Meetings & Events.

Als reactie hierop nemen bedrijven en meetingplanners verschillende initiatieven, waaronder het compenseren van luchtmijlen met koolstof, het elimineren van plastic afval, kiezen voor lokaal geproduceerde voedingsmiddelen en dranken of het kiezen van ethische leveranciers.

Terwijl consumenten en werknemers over de hele wereld op zoek gaan naar bedrijven en merken die hun waarden weerspiegelen, helpen belangrijke internationale initiatieven zoals de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties de boodschap onder de aandacht te brengen.

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn vanaf 2020 niet alleen een feel-good item op de agenda van HR, maar hebben echte gevolgen voor het merk en de bedrijfsresultaten van een bedrijf.

Plaats op:
Datum: 9 januari 2020
Gerelateerde artikelen  
26-11-2019 Nieuws Wat staat de Meeting Planner te wachten in 2020?
02-12-2019 Redactie Wat staat de Meeting Planner te wachten in 2020?
12-09-2019 Nieuws Positieve vooruitzichten voor de meetings- en eventsbranche in 2020
14-07-2016 Nieuws Maatschappelijk verantwoord meetings organiseren
18-10-2018 Nieuws Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.