Nieuws  

Afgelopen dinsdag 22 oktober ontving gemeente Helmond de ITS Local Government Award tijdens het 26th Intelligent Transport Systems World Congress (ITS) in Singapore. Vooral omdat Helmond zich heeft ontwikkeld tot een living lab voor slimme mobiliteit met de Automotive Campus Helmond als de fysieke hotspot. Hiermee verovert Helmond - gevestigd in Europa's toonaangevende innovatieve toptechnologieregio Brainport Eindhoven - een eervolle plek in de lijst van internationale koplopers op het gebied van slimme mobiliteit. 

Kloof overbruggen

Jacob Bangsgaard van Ertico, mede organisator van het ITS World Congress in Singapore: “Dankzij een zeer praktische aanpak slaagt de stad erin de kloof tussen onderzoek en uitvoering te overbruggen, wat grote voordelen oplevert voor de gebruikers van ITS-technologieën. Helmond werkt daarbij nauw samen met onderzoeksinstituten en bedrijfsleven met een sterke drive om de ITS-technologieën in gebruik te nemen.”

Internationale allure

Onder andere lokale transportbedrijven en brandweer gebruiken nu de geteste ITS-services in de dagelijkse bedrijfsvoering. Wethouder Antoinette Maas: “We mogen trots zijn op dit resultaat. Samen met de Automotive Campus en de regio zijn we internationaal van betekenis voor slimme en duurzame mobiliteit. Onze stad is letterlijk een ‘living lab’, we testen hier innovaties in de dagelijkse praktijk. Volgende stap is het betrekken van bewoners bij de uitdagende reis om technologieën in de praktijk om te zetten.”

Bekijk hier de video.

Plaats op:
Datum: 24 oktober 2019
Bron: VisitBrabant Convention Bureau
Gerelateerde artikelen  
19-10-2017 Nieuws Kansen Brainport op groot Europees ITS Congres gegroeid
06-12-2017 Nieuws Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven
02-03-2018 Nieuws Helmond Marketing sluit zich aan bij VisitBrabant Convention Bureau
12-09-2019 Nieuws VisitBrabant Convention Bureau ontzorgt de meetingplanner kosteloos
29-10-2019 Nieuws Veelzijdig Brabant: Business Brains & Hospitality Heart
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.