Nieuws  
 

Volgens reisgids Lonely Planet is Nederland een van de beste bestemmingen om te bezoeken in 2020. Ieder jaar stellen medewerkers van de gids lijstjes samen met de beste landen, steden, regio's en bestemmingen waar je het meeste waar voor je geld krijgt. In de top-10 van landen staat Nederland op nummer zeven, waarbij vermeld staat dat ons land klaar is om feest te vieren in 2020.

Bevrijding en Songfestival

Het is niet alleen 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, we maken ons ook op voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Toeristen die de drukte willen vermijden, wordt aangeraden om naar de Waddeneilanden te gaan.

Meer bestemmingen dan alleen Amsterdam

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is trots op de verkiezing van Nederland in de lijst. Volgens algemeen directeur Jos Vranken is het vooral ook belangrijk dat benadrukt wordt dat er meer bestemmingen zijn dan alleen Amsterdam.

"Het feit dat meerdere plekken aandacht krijgen, is een stap in de goede richting. We zien dan ook graag dat reismerken zoals Lonely Planet meer en meer aandacht schenken aan de soms minder bekende of voor de hand liggende plekken."

De top-10-notering van Nederland is minder goed nieuws voor Nederlanders die overlast ervaren door massa-toerisme. Recent kwam de Raad voor de Leefomgeving nog met een rapport waarin werd gewaarschuwd voor de uitwassen van toerisme.

Plaats op:
Datum: 22 oktober 2019
Gerelateerde artikelen  
19-04-2019 Nieuws Miljoen internationale toeristen verwacht met Pasen
12-09-2019 Nieuws Adviesraad: de overheid moet meer regie nemen in de groei van het toerisme
10-10-2018 Nieuws Nieuw perspectief op bestemming Nederland in 2030
10-10-2019 Nieuws NBTC reageert op advies Raad voor de Leefomgeving en infrastructuur
19-11-2019 Nieuws Preferred Hotel Reservations officieel housing bureau Eurovisie Songfestival …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.