Nieuws  
 

Rotterdam is voor 2021 gekozen als congresstad voor het grootste wereldwijde bibliotheekevenement. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens het World Library and Information Congress (WLIC) in Athene.

Het congres van de International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) vindt plaats van 19 tot 26 augustus 2021 in Nederland in het vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Center. Gedurende het congres worden toonaangevende innovatieve bibliotheken in Nederland bezocht. Daarnaast zal een aantal activiteiten op diverse locaties in het land en in het bijzonder in Rotterdam plaatsvinden. Het jaarlijkse IFLA WLIC-congres trekt rond de 5.000 deelnemers uit circa 135 landen.

Samenwerking tussen verschillende bibliotheekorganisaties

‘Let’s work together .. in Rotterdam!’ is de titel van het voorstel waarmee zes samenwerkende partijen het congres van 2021 naar Rotterdam hebben gehaald. De kandidatuur is een samenwerking tussen Bibliotheek Rotterdam, de KB nationale bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), samenwerkende POI’s Nederland (SPN), bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Rotterdam Partners.

Sterke punten van het Nederlandse voorstel waren volgens IFLA de goede congreslocatie, de sterke band met de stad Rotterdam en de steun van een hecht nationaal, regionaal en lokaal netwerk van bibliotheekorganisaties en overheden.

Bibliotheken en inclusieve samenlevingen

In het congres staan de doelen uit de IFLA Global Vision centraal. Deze visie beschrijft hoe bibliotheken wereldwijd kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving. Belangrijke onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens het congres zijn persoonlijke ontwikkeling, het stimuleren van lezen, het ontwikkelen van taal- en digitale vaardigheden, de vrije toegang tot cultuur, (digitale) kennis en informatie en het koesteren van onze cultuur. Zo is het congres verbonden met de geest van de bekendste Rotterdammer Erasmus.

Plaats op:
Datum: 2 september 2019
Gerelateerde artikelen  
05-09-2018 Nieuws Bibliotheekorganisaties willen IFLA-conferentie in 2021 naar Rotterdam halen …
29-05-2019 Nieuws Europa’s grootste congres voor duurzame steden kiest voor Rotterdam
30-06-2016 Nieuws Rotterdam Knowledge Ambassadors Netwerk breidt uit met negen ambassadeurs
30-10-2017 Nieuws Rotterdam wil prestigieus internationaal onderwijscongres naar stad halen
01-10-2018 Nieuws Grootste maintenance event van Europa kiest voor Rotterdam Ahoy Convention …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.