Nieuws  

De providers KPN, Vodafone en T-Mobile gaan in Rotterdam Ahoy een nieuw en toekomstvast mobiel indoor netwerk aanleggen voor een optimale mobiele gebruikerservaring voor de bezoekers van de evenementenaccommodatie. Vrijdag 12 juli werd tijdens het North Sea Jazz Festival in Ahoy de 15-jarige overeenkomst ondertekend en inmiddels zijn de voorbereidingen voor de aanleg van het uitgebreide antennenetwerk gestart. Eind dit jaar verwachten de providers dat het nieuwe netwerk klaar is.

Bijzondere objecten zoals Ahoy vragen om geavanceerde oplossingen om mobiele gebruikers een uitstekende ervaring te bieden voor mobiel bellen en internetten. Het 'gewone’ mobiele signaal van buitenaf kan namelijk onvoldoende binnenkomen en heeft daarnaast niet de capaciteit om alle bezoekers te bedienen. Het nieuwe netwerk gaat zorgen voor een optimaal bereik in de Ahoy accommodatie dat naast de Ahoy Arena zes beurs- en evenementenhallen en een congres- en vergadercentrum kent. Het wordt gerealiseerd met behulp van circa 120 antennes die het mobiele signaal van alle operators doorgeven aan de 1,5 miljoen jaarlijkse bezoekers van Ahoy. Om al die antennes aan te sturen, wordt binnen de locatie meer dan 11 kilometer kabel aangelegd.

"Wij zijn heel blij met het nieuwe mobiele netwerk dat KPN, Vodafone en T-Mobile samen gaan realiseren”, zegt Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy. "Wij beschouwen Ahoy als hét podium voor positieve en unieke ervaringen. Een goede mobiele dekking is steeds belangrijker voor onze evenementen, zodat bezoekers hun ervaringen direct kunnen delen met vrienden en relaties. Denk aan het North Sea Jazz Festival, waar 27.000 bezoekers tegelijk binnen zijn.”

Plaats op:
Datum: 23 juli 2019
Bron: Rotterdam Ahoy
Gerelateerde artikelen  
16-07-2013 Nieuws Ahoy Rotterdam sluit 5-jarig contract met North Sea Jazz
17-10-2019 Nieuws Rogier de Jager nieuwe CCO Rotterdam Ahoy
03-03-2010 Nieuws Ahoy gedeeltelijk dicht voor uitbreiding Sportpaleis
28-01-2016 Nieuws 'Ahoy Rotterdamꞌ wordt na 45 jaar ꞌRotterdam Ahoyꞌ
25-04-2019 Video Eerste boekingen voor Congrescentrum Ahoy al binnen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.