Nieuws  
 

Met de zomervakantie in het vooruitzicht (Zuid begint 6 juli a.s., gevolgd door Noord vanaf 13 juli en Midden gaat als laatste vanaf 20 juli) heeft de redactie van CongresWereld traditiegetrouw weer een aantal boeken geselecteerd die het lezen waard zijn. Ook dit keer een aantal boeken die net even buiten het vakgebied liggen, maar wel de nodige inspiratie geven om uit de hectiek van alledag te komen. Uiteraard zijn de meeste boeken ook verkrijgbaar als ebook. Veel leesplezier!

De Confetti Company; Luc van Bussel

De auteur neemt de lezer mee op zijn missie om het aardigste bedrijf van Nederland te worden, zijn en blijven. “Onze mensen zijn de eregasten in ons bedrijf en we onthalen ze bij indiensttreding met confetti”, aldus Luc van Bussel. Het boek onderbouwt de stelling dat duurzaam bedrijfsgeluk begint met werkgeluk van alle medewerkers. “De tijd is voorbij dat mensen doen wat je vraagt. Medewerkers maken de cruciale, warme verbinding met alle stakeholders en verdienen daarom ons grootste respect. Bestuurders in deze digitale samenleving moeten met de billen bloot en het boek is wellicht de aanzet hiertoe?”, aldus de schrijver & ondernemer. Het boek is een inspiratieboek voor leiders die geloven in de kracht van een warme bedrijfscultuur als basis voor een duurzame organisatie & businessmodel. “Alleen warmte maakt verbindingen, kou niet!” In het boek krijgt Generatie Z de volle aandacht. Vanaf 2020 zullen zij de arbeidsmarkt ‘cool, chill en keigaaf’ moeten vinden.

www.managementboek.nl (21,50)


Het geheim van gastvrijheid; Laura de la Mar

Gastvrijheid leer je natuurlijk niet uit een boekje. Maar het zet je wel aan het denken en biedt praktische handvatten voor mensen uit alle branches om de gastvrijheid in jouw bedrijf te versterken. Dit boek is geschikt voor iedereen die wel eens te gast is of werkt in een dienstverlenend beroep, ongeacht in welke branche je werkt, of je in een klein of groot bedrijf werkt en of je leidinggevend of leidingnemend bent.
Gastvrijheid is het geheim van succesvolle mensen en bedrijven. Iedereen heeft een beeld van gastvrijheid. Toch is het creëren van een gastvrijheidsbeleving complex en niet voor amateurs. Gastvrijheidsexpert Laura de la Mar onderzocht het geheim. In dit boek maak je een reis door inzichten, inspiratie en interviews met opvallend gastvrije mensen.

www.gastvrijheidinbedrijf.nl (22,95)


Doe niet zo moeilijk - De kunst van het relativeren; Frank van Marwijk

Soms lijkt het alsof alles en iedereen jou dwarszit. Frustrerend? Welnee, want jij beheerst de kunst van het relativeren, jou maken ze niet meer gek.
Met dit boek leer je accepteren dat het leven soms tegenzit. Shit happens! Je windt je niet meer op over elke dwarsligger en tegenvaller, want die horen erbij. Je wordt niet langer boos over de dingen waar je toch niets aan kunt veranderen. En je ergert je niet meer als er keuzes gemaakt zijn waar jij niet verantwoordelijk voor bent.
Je leert elke situatie met maximale inzet te benaderen, maar tegelijkertijd onverschillig te zijn over de resultaten. In dit nieuwe boek van gedragsdeskundige Frank van Marwijk leer je aan de hand van beproefde technieken hoe je de kunst van het relativeren kunt beheersen.

www.managementboek.nl (20,00)


Alles transactie; Shikko Nijland, Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama

'Alles transactie', over data, vertrouwen en de ongekende kansen van het transactionele internet is gekozen tot het managementboek van het jaar 2019. Helpt leiders in organisaties hype van hoop te onderscheiden, en koers te houden bij verandering. Interacties en transacties zijn als ademhalen. We zijn er de hele dag mee bezig, zonder dat we erbij stilstaan. Ze variëren van bellen en chatten tot elektronisch betalen en inloggen op social media. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen? In dit boek een geïntegreerd perspectief op de kern van het koopproces, tweezijdige markten, platforms, data en vertrouwen.

- Onmisbaar boek voor de leiders van vandaag
- Geeft inzicht in de wereld van internetplatformen: de fouten en de kansen
- Hoe zorg je voor vertrouwen: de basis van alle transacties
- Met praktische inserts en werkkaternen:
- Hoe maak je een transactie risio-analyse?
- Hoe bouw je een internetplatform met het trust model?

www.managementboek.nl (34,99)


Wat zou Cleopatra doen? Levenslessen van 50 uitzonderlijke vrouwen; Elisabeth Foley & Beth Coates

Hoe gingen Cleopatra, Koningin Victoria, Aletta Jacobs, Dorothy Parker, Annie M.G. Schmidt en 45 andere heroïsche vrouwen om met dillema’s en uitdagingen waar vrouwen van nu nog steeds dagelijks mee worstelen? Voor jezelf opkomen, wel of geen kinderen nemen, het vinden van een mentor, gedumpt worden, worstelen met je uiterlijk, met roddels omgaan, scheiding en familieruzies: Wat zou Cleopatra doen? staat vol hartverwarmende, grappige en inspirerende verhalen over hoe vrouwen in de geschiedenis, ondanks vaak moeilijke omstandigheden, hun eigen weg gingen en het leven naar hun hand zetten.

www.thomasrap.nl (19,99)

Plaats op:
Datum: 27 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
17-10-2017 Nieuws Regardz Hospitality Group B.V. start nieuwe onderneming in hospitality consulting: …
05-07-2018 Nieuws Boekentips voor de zomervakantie
20-12-2012 Nieuws 7 last minute tips voor onder de kerstboom
22-12-2016 Nieuws Boekentips voor onder de Kerstboom
17-07-2019 Nieuws Nieuwsflitsen - juli 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.