Nieuws  
 

De zestiende editie van de Dutch Hotel Award is gewonnen door Jaz Hotel Amsterdam. Het zilver gaat naar GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel, Blooming Hotel in Bergen pakt brons. In de finale van de Dutch Hotel Award 2019 presenteerden de drie managementteams zich elk twee uur in hun eigen hotel aan de jury. En dat deed het team van Jaz Amsterdam het meest overtuigend.

Het thema van de Dutch Hotel Award 2019 luidde ‘Het succes van morgen’. Volgens de jury laat Jaz Amsterdam zien op veel vlakken bezig te zijn met de toekomst. Of het nu de nieuwste technologieën zijn, een toekomstgerichte visie op medewerkers of het bezig zijn met het terugdringen van voedselverspilling.

Waar het voor Amsterdamse hotels niet vanzelfsprekend is voldoende personeel te vinden, is dat voor Jaz geen probleem. Ze zoeken naar eigen zeggen de ‘young, wild & free’, en dat lukt ze. Dit hotel spreekt de taal van jongeren in plaats van corporate taal. Neem alleen al de functiebenamingen: alle functies hebben een naam met een muzikale twist. Zo is Marjolein Bruschke geen general manager maar ‘band leader’.

Muziek

Rode draad in dat concept is muziek, wat op alle mogelijke plekken terugkomt. En niet alleen naar buiten, ook intern. Zo hangen bij het medewerkersrestaurant de door medewerkers opgestelde vertalingen van de missie (hier promises geheten) en bij elke promise staat dan een qr-code die linkt naar een passend muzieknummer.

Dit geeft maar aan dat muziek niet alleen een gimmick is, iets wat wordt gebruikt in marketing. Het zit écht diep in de vezels van dit hotel. Zelfs een groot deel van de gasten heeft iets met muziek: op dagen dat bij buurman Ziggo Dome – er is zelfs een interne doorgang – een concert is, bestaat 80 tot 90 procent van de hotelgasten uit concertgangers of artiesten en crew.

Ook tijdens het jurybezoek in de finale van de Dutch Hotel Award speelt muziek een grote rol. Zo is er live muziek in de lift en rijdt buiten een tuktuk met een gitarist erin die op verschillende plekken opduikt.

Bron: Misset Horeca

Plaats op:
Datum: 25 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
11-06-2019 Nieuws De drie finalisten van de Dutch Hotel Award 2019
12-05-2007 Nieuws Nog drie kandidaten over voor Dutch Hotel Award 2007
25-04-2007 Nieuws 10 Genomineerden voor Dutch Hotel Award
15-05-2009 Nieuws Finalisten Dutch Hotel Award 2009 bekend
05-06-2008 Nieuws American Hotel wint Dutch Hotel Award 2008
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.