Nieuws  
 

AIPC (The International Association of Convention Centres), ICCA (The International Congress and Convention Association), en UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) gaan een samenwerking aan.

Deze bundeling van krachten is er op gericht de samenwerking te stroomlijnen en daardoor beter op elkaar afgestemde voordelen voor de leden van de 3 organisaties te genereren.

Vlnr: James Rees - ICCA President, Craig Newman - UFI President, and Aloysius Arlando - AIPC President

"We zijn allemaal organisaties met een wereldwijd lidmaatschap en perspectief en vullen elkaars activiteiten al op verschillende manieren aan", zei Aloysius Arlando, AIPC-voorzitter. "Naarmate businessmodellen van beurzen, congressen, conferenties en andere business meetings zich blijven doorontwikkelen, wordt ook de overlap van de brancheorganisaties steeds sterker."

"Dit brengt het risico met zich mee dat concurrentie boven samenwerking gaat. Met deze Global Alliance kiezen wij voor samenwerken ipv concurrentie", voegt Craig Newman, UFI President, toe.

De samenwerkende organisaties zijn overeengekomen om een programma te starten om uitwisseling en wederkerigheid in vier primaire gebieden te verkennen: educatieve inhoud, onderzoek, voorwaarden en belangenbehartiging. Er is sprake van een flexibel samenwerkingskader tussen de drie organisaties om deze voordelen te bereiken zonder de focus en het platform van elke lidorganisatie in gevaar te brengen.

De drie partners zullen beginnen met een serie educatieve uitwisselingen waarin kennis van elkaar wordt geïntegreerd in hun bijeenkomsten. Ook wordt begonnen met afstemming op gebieden van algemene praktijk, zoals onderzoek en belangenbehartiging, die onmiddellijk van start gaan. Tegelijkertijd initiëren zij een regelmatige uitwisseling tussen hun leiders om belangen op één lijn te brengen met zaken als normen, terminologie en best practices.

"We opereren in een wereld van constante verandering en door te zoeken naar manieren om samen te werken en de kennisbank te delen die onze verenigingen bezitten, zijn we van mening dat er veel ruimte is om mogelijkheden te identificeren voor verdere samenwerking ten behoeve van al onze leden wereldwijd", aldus James Rees , ICCA President.

Naast de onmiddellijke praktische uitkomsten geloven de partners dat deze alliance ook potentieel biedt om de geloofwaardigheid van de sector als geheel te vergroten door een kapstok te bieden voor de ontwikkeling van meer consistentie binnen een wederzijds overeengekomen sectoraal kader. "Zeker, de uitwisseling van inhoud en inzichten biedt leden betere toegang tot extra bronnen, maar er is nog een andere factor die de mogelijkheid biedt om de consistentie op de gebieden waar we elkaar overlappen te vergroten", zegt Rod Cameron, uitvoerend directeur van AIPC. "Dit zal niet alleen de algehele prestaties van de sector verbeteren, maar ook onze collectieve geloofwaardigheid onder andere branches vergroten."

Plaats op:
Datum: 27 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
15-11-2018 Nieuws Niet Eric Bakermans maar James Rees verkozen tot nieuwe ICCA-president
24-10-2019 Nieuws ICCA lanceert nieuw platform voor association executives
02-03-2016 Nieuws ICCA lanceert nieuwe bijeenkomst voor suppliers en internationale association …
18-06-2010 Nieuws World Forum eerste congrescentrum in Benelux met gouden kwaliteitsstandaard …
19-01-2010 Nieuws ICCA verrijkt congresdata met UIA-informatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.