Nieuws  

Doelstelling is te komen tot een gestructureerd aanbod van scholing en opleidingen voor een Leven Lang Ontwikkelen

Het Center of Expertise for Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) en branchevereniging CLC-VECTA nemen het initiatief in een branche breed onderzoek naar de ontwikkelkansen van professionals in de live communicatiebranche. Aanleiding is het belang van een Leven Lang Ontwikkelen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het lectoraat Hospitality Management & Experience Design van Breda University of Applied Sciences.

“Het blijven ontwikkelen van medewerkers is cruciaal voor innovatie, verdere professionalisering en groei van onze sector en de ondernemingen die daarin actief zijn”, aldus Riemer Rijpkema, Directeur CLC-VECTA. Een Leven Lang Ontwikkelen is één van de kernprojecten waar de vereniging op inzet bij de realisatie van haar doelstellingen. Riemer: “De uitkomsten van het onderzoek helpen ons in kaart te brengen welke ontwikkelbehoeftes en –kansen er zijn voor werkgevers en werknemers in de sector. De volgende stap is werken aan een gestructureerd aanbod van scholing en opleidingen, in samenwerking met hogescholen, werkveld en andere aanbieders. Dat gaat onze leden helpen invulling te geven aan hun individuele en bedrijfsmatige ontwikkeling en verdere professionalisering. En dat is goed voor onze branche en de positie van Live in de marketingmix.”

Human Capital Research Agenda

“De samenwerking tussen CELTH en CLC-VECTA is onderdeel van de ontwikkeling van een brede Human Capital-onderzoekagenda voor de gastvrijheidssector”, vertelt Menno Stokman, directeur CELTH. We kijken daarbij breed, dus zowel naar de leisure, als naar de toerisme en hospitalitysector.”

Uitvoering

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Breda University of Applied Sciences en het lectoraat Hospitality Management & Experience Design, in samenwerking met experts van NHL Stenden en HZ University of Applied Sciences en uiteraard CLC-VECTA en haar leden. Xander Lub, lector Hospitality Management & Experience Design aan Breda University of Applied Sciences, leidt het onderzoeksproject. “We dragen graag bij aan het inspireren en innoveren als het gaat om ontwikkeling van werknemers in de live communicatie- en evenementensector”. Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een Design Approach, waarbij betrokkenen op een creatieve manier worden uitgedaagd om tot innovatieve oplossingen te komen.

V.l.n.r. Menno Stokman (Directeur CELTH), Xander Lub (lector Hospitality Management & Experience Design), Riemer Rijpkema (Directeur CLC-VECTA), Arno Wouters (bestuurslid CLC-VECTA)

Over CELTH

CELTH is één van de landelijke Centres of Expertise en het enige op het gebied van de gastvrijheidsbranche. Deze centres zijn voortgekomen uit een initiatief van de ministers van OCW en EZ om innovatie aan te jagen. CELTH is een samenwerking van de Universities of Applied Sciences NHTV in Breda, NHL Stenden in Leeuwarden en HZ in Vlissingen en de universiteiten van Wageningen, Tilburg en Groningen. Daarnaast is CELTH inmiddels gekoppeld aan internationale netwerken, zowel op academisch niveau als met marktsectoren.

Plaats op:
Datum: 14 juni 2019
Bron: CLC-VECTA
Gerelateerde artikelen  
03-08-2017 Nieuws On the Move - augustus 2017
18-10-2019 Nieuws BUas haalt prestigieus World Leisure Congres naar Nederland
14-02-2019 Nieuws Breda University of Applied Sciences start nieuwe master International Events …
26-04-2018 Nieuws NBTC lanceert het Data & Development Lab
22-01-2013 Nieuws Thema 2013 HSMAI: Samenwerking en Kennisdeling
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.