Nieuws  

De Telegraaf kopte onlangs “Topdrukte: NBTC stopt met ‘Holland-promotie”, maar de werkelijkheid ligt genuanceerder.

Op 10 oktober vorig jaar lanceerde NBTC tijdens de Toerisme Top, Perspectief 2030, een nieuwe visie op bestemming Nederland die ernaar streeft elke Nederlander te laten profiteren van toerisme: bewoners, bezoekers en bedrijven. Voor NBTC vormt deze visie het kader voor de ontwikkeling, branding en marketing van bestemming Nederland voor de komende jaren.

Perspectief 2030 gaat over de veranderende rol van toerisme en de bijdrage die de bezoekerseconomie levert aan uiteenlopende maatschappelijke opgaven van ons land, zoals het vergroten van de leefbaarheid, bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en het creëren van werkgelegenheid. De visie houdt rekening met de grote verschillen per stad en streek en raakt uiteenlopende sectoren en beleidsterreinen, waaronder ruimtelijke ordening en mobiliteit.

NBTC nam het initiatief en ontwikkelde Perspectief 2030 in samenwerking met ruim honderd betrokkenen, zowel binnen als buiten de sector. Sindsdien is er veel enthousiasme om samen te werken aan de realisatie en kiezen betrokkenen hoe zij willen bijdragen aan dit Perspectief.

NBTC werkt op basis van een integrale aanpak verder aan de concretisering van het Perspectief. Wij zien daarbij als kerntaken:

  • Data-analyse & onderzoek
  • Positionering
  • Destinatie ontwikkeling
  • Promotie

Zo wordt samen met steden, streken en bedrijven op basis van relevante data en inzichten, een onderscheidend profiel gecreëerd en vervolgens passend aanbod ontwikkeld. Vervolgens moeten deze bestemmingen aandacht krijgen door middel van promotie; gericht op het verleiden van graag geziene gasten, passend bij het karakter van betrokken steden en streken.

Bron: NBTC

Plaats op:
Datum: 11 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
10-10-2018 Nieuws Nieuw perspectief op bestemming Nederland in 2030
30-01-2019 Nieuws Koersverandering voor NBTC: managen van groeiend aantal bezoekers
29-01-2019 Nieuws Minder groei internationale toeristen in Nederland in 2018
10-10-2018 Nieuws Eerste Nationale Toerisme Top: samen optrekken en grenzen trekken
19-04-2019 Nieuws Miljoen internationale toeristen verwacht met Pasen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.