Nieuws  
 

Ruud van Meijel nieuwe directeur Chassé Theater - Leontien Wiering nieuwe directeur Zuiderstrandtheater - Edwin van Balken nieuwe algemeen directuer Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem - Henk Jan Burgers wordt General Manager nieuw Hotel Mariënhage 


Ruud van Meijel nieuwe directeur Chassé Theater

Vanaf 1 oktober zal Ruud van Meijel de rol van directeur bij het Chassé Theater gaan vervullen. Op dit moment is Van Meijel zakelijk directeur bij Toneelgroep Oostpool. Hij volgt hiermee Cees Langeveld op die 22 jaar lang directeur was van het theater annex filmhuis. Van Meijel begon op 1 februari 2009 bij Toneelgroep Oostpool met een nieuw artistiek team en grote tekorten. In 2010 leidde Van Meijel het protest in Arnhem tegen de aangekondigde bezuinigingen door de overheid. In navolging daarop nam hij in 2011 het initiatief tot oprichting van het Cultuur Netwerk Arnhem. Hier vertegenwoordigde hij de culturele sector in het Platform Binnenstad Arnhem en is hij voorzitter van de Stichting Culturele Evenementen Arnhem, dat jaarlijks de Arnhemse Uitnacht organiseert.


Leontien Wiering nieuwe directeur Zuiderstrandtheater (Foto: Rianne den Balvert)

Leontien Wiering is benoemd tot directeur bedrijfsvoering van het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Wiering zal samen met een nog aan te trekken algemeen directeur de nieuwe directie vormen van het theater en vanaf 2021 van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Wiering volgt hiermee Dianne Zuidema op, die sinds afgelopen september de functie van ad interim zakelijk directeur vervulde.
Wiering is nu directeur-bestuurder van Het Klooster, theater en centrum voor de kunsten in Woerden. Eerder was ze onder meer directeur a.i. van de VSCD, directeur a.i. van Flint Theater en Congressen in Amersfoort, adjunct-directeur van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en directeur van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. 


Edwin van Balken nieuwe algemeen directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem komt ook onder nieuwe leiding te staan. Per 1 oktober zal Edwin van Balken de functie van algemeen directeur binnen het theater gaan vervullen. Van Balken was eerder directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam en vervult nu de directiefunctie van de Theateralliantie. Van Balken volgt hiermee Jaap Lampe op, die in februari aankondigde zijn functie in het najaar neer te leggen. Samen met zakelijk directeur Yvonne van Balken zal Edwin de directie en het bestuur van de stichting vormen.


 Henk Jan Burgers wordt General Manager nieuw Hotel Mariënhage

Henk Jan Burgers is in dienst gekomen bij LBG Hotels voor het nieuwste concept van de hotelgroep dat in het najaar van 2019 geopend wordt: Hotel Mariënhage Eindhoven. 
Na eerdere openingen in Nieuweschans, Naarden en twee in Amsterdam is Hotel Mariënhage in Eindhoven zijn 5de hotel opening. Henk Jan Burgers heeft veel werkervaring opgedaan bij recentelijk Golden Tulip Hotels en daarvoor bij InterContinental Hotels Group, NH Hotels en Accor. Hotel Mariënhage komt op een toplocatie in het hart van het centrum van Eindhoven te liggen, op locatie van de voormalige Augustijnenkerk, klooster Mariënhage en Refter. Het hotel zal 80 luxe designkamers omvatten, twee restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten voor 1500 personen.

Plaats op:
Datum: 15 mei 2019
Gerelateerde artikelen  
12-06-2019 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2019
16-05-2017 Nieuws On the Move - mei 2017
03-04-2019 Nieuws On the Move - april 2019
28-09-2016 Nieuws On the Move - september 2016 (2)
21-02-2018 Nieuws On the Move - februari 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.