Nieuws  

Gielissen Tradeshows & Conferences draagt de organisatie van The Unmanned Systems (TUS) Expo over aan Rotterdam Ahoy. TUSExpo bestaat sinds 2015 en groeide in de afgelopen jaren uit tot een toonaangevende expo en conferentie over robotica en onbemande voertuigen op zowel de weg, het water als in de lucht. De vierde editie vond afgelopen januari tegelijkertijd plaats met InfraTech in Rotterdam Ahoy. TUSExpo trekt vele internationale bezoekers uit de snel groeiende industrie rond onbemande voertuigen. Dat kunnen drones of op afstand bestuurbare vaartuigen zijn maar ook onderhoudsrobots, zelfrijdende auto’s en duikboten.

Het tweedaagse evenement kent een expositie waar fabrikanten, onderzoeksinstituten, universiteiten en brancheorganisaties de laatste stand der techniek en de nieuwste innovaties laten zien. Tegelijkertijd is er een drukbezochte conferentie waar belangrijke sprekers van over de hele wereld hun kennis delen.

Intensieve samenwerking

Afgelopen januari zag organisator Gielissen hoe succesvol het evenement in Rotterdam was en hoe vruchtbaar de intensieve samenwerking met zowel Ahoy als InfraTech is. "Deze eerste gezamenlijke editie heeft aangetoond dat er een grote behoefte is aan een samensmelting van onbemande systemen met wereld van de infrastructurele projecten”, laat Andre Hoeben, COO van Gielissen Interiors | Exhibitions | Events, weten. Gielissen wil dat TUSExpo doorgroeit. Daarom hebben Gielissen en Rotterdam Ahoy besloten om TUSExpo (en TUSNordics) verder te laten groeien onder de vlag van Rotterdam Ahoy. Hoeben: "Wij zijn ervan overtuigd dat we TUSExpo op deze manier een mooie toekomst kunnen geven. De continuïteit en kwaliteit van het evenement zijn daarmee gewaarborgd. Dat vinden we belangrijk”.

Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager B-2-B Ahoy ziet grote kansen voor TUSExpo: "Het is een hele mooie aanvulling op onze bestaande portefeuille. Naast de koppeling met InfraTech zien we nog legio mogelijkheden binnen andere vakgebieden als de onderhouds- en maritieme industrie waar unmanned systems een steeds belangrijke rol gaan spelen”.

Plaats op:
Datum: 2 mei 2019
Bron: Rotterdam Ahoy
Gerelateerde artikelen  
17-10-2018 Nieuws Samenwerking Rotterdam Ahoy en stichting Vakbeurs Theatertechniek verlengd
23-04-2019 Nieuws 12de Editie EventSummit weer in Rotterdam Ahoy op 30 januari 2020
25-04-2019 Video Eerste boekingen voor Congrescentrum Ahoy al binnen
01-10-2018 Nieuws Grootste maintenance event van Europa kiest voor Rotterdam Ahoy Convention …
16-07-2013 Nieuws Ahoy Rotterdam sluit 5-jarig contract met North Sea Jazz
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.