Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

KLM bij duurzaamste Europese airlines in 2018

KLM behoort Europees gezien tot de koplopers als het gaat om duurzaamheid. Uit de jaarlijkse Atmosfair Airline Index (AAI) blijkt dat luchtvaartmaatschappijen steeds meer duurzame initiatieven ontplooien. CO2-neutraal groeien is echter voor zeer weinig bedrijven weggelegd.
Uit de jaarlijkse studie, die de 190 grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld onder de loep neemt, blijkt dat wereldwijd slechts één op de tien airlines er in slaagt om de uitstoot van schadelijke gassen enigszins op het nulpunt te houden en tegelijk te groeien.
Volgens de onderzoekers zorgen investeringen in nieuwe types als de Boeing 737 MAX en Airbus A320neo ervoor dat de uitstoot wordt verminderd, maar het tempo waarin de wereldwijde luchtvloot wordt vernieuwd ligt niet hoog genoeg.
Bovendien zorgen prijsvechters met hun (vaak gesubsidieerde) lage ticketprijzen volgens de onderzoekers voor een onevenredige groei van het aantal passagiersvluchten, waardoor de effecten van investeringen in nieuwe vliegtuigen (de Boeing 737 MAX bij Ryanair en de Airbus A320neo en A321neo bij easyJet) teniet worden gedaan.
Binnen Europa doen het Spaanse Air Europa en KLM het volgens de onderzoekers het beste als het gaat om duurzame initiatieven. Het Braziliaans-Chileense LATAM presteert wereldwijd het beste, zo becijferden de Duitse experts.
Bron: zakereizen.nl

Plaats op:
Datum: 12 december 2018
Gerelateerde artikelen  
27-03-2017 Nieuws Tips voor de beste zitplaats in het vliegtuig
27-04-2007 Nieuws Milieubewustzijn bedrijven kan beter
04-01-2017 Nieuws Nieuwsflitsen - januari 2017
06-08-2007 Nieuws Luchtvaartmaatschappijen zoeken nieuwe wegen om kosten door te berekenen
06-04-2007 Nieuws Mobiel bellen in vliegtuig binnenkort mogelijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.