Nieuws  
 

De vraag naar vergaderingen en evenementen zal in 2019 tussen de 5 en 10% toenemen. Tegelijkertijd zal regionaal het gemiddeld aantal deelnemers per evenement ook stijgen. Dit blijkt uit het 2019 Meetings & Events Future Trends rapport van CWT Meetings & Events, een specialistische divisie van de wereldwijde zakenreisorganisatie Carlson Wagonlit Travel (CWT).

"De wereldwijde meetings & events sector kan uitzien naar een dynamisch 2019", aldus Kurt Ekert, President & CEO van Carlson Wagonlit Travel. "Naast de wereldwijd groeiende vraag verwachten we ook een mondiale prijsstijging in de hotelindustrie met 3,7% en een stijging van 2,6% voor de luchtvaart.

Regionale prognoses

Europa, het Midden-Oosten & Afrika – Voor deze regio is de tendens overwegend positief. De meer ‘volwassen’ Europese markten vereisen een grotere betrokkenheid en creativiteit - waardoor evenementen de ideale manier vormen om de kracht van face-to-face bijeenkomsten in een steeds digitaler georiënteerde wereld aan te tonen.

Naar verwachting stijgen de luchtvaarttarieven in West-Europa wereldwijd het snelst, met 4,8% in 2019. In Oost-Europa is het beeld compleet anders. Daar dalen de tarieven naar verwachting met 2,3%, en een vergelijkbare neerwaartse trend van 2% wordt voorspeld voor het Midden-Oosten en Afrika.

Volgend jaar stijgen de hotelprijzen in West-Europa waarschijnlijk met 5,6%, daarmee zijn zij wederom de snelste stijger van alle regio’s wereldwijd. In Oost-Europa dalen de hotelprijzen met 1,9%, terwijl voor het Midden-Oosten en Afrika een daling van 1,5% wordt verwacht.

Noord Amerika

De levendige economie van deze regio stimuleert de groei van de vergadermarkt. De gemiddelde groepsgrootte zal naar verwachting in 2019 toenemen met 14%. De gemiddelde hotelprijzen zullen naar verwachting met 2,8% stijgen in de VS, dit drijft de kosten voor vergaderingen op.

Door de hogere olieprijzen die van invloed zijn op de opbrengsten van luchtvaartmaatschappijen, zal er wat inflatie ontstaan in de gemiddelde vluchtprijzen: een stijging van 1,8% in 2019.

Bij met name technologiebedrijven neemt de vraag toe naar halfjaarlijkse, op maat gemaakte en op deelnemerservaring gerichte evenementen voor 20 tot 50 personen in steeds verschillende steden.

De aangescherpte regelgeving op het gebied van transparantie in de farmaceutische sector heeft impact op de budgetten. Echter het cyclische karakter van deze industrie betekent dat sommige bedrijven met nieuwe productlanceringen toch blijven investeren in hun bijeenkomsten en evenementenprogramma's. Daarnaast zijn andere bedrijven – met producten zonder octrooiaanvraag - juist op zoek zijn naar besparingsmogelijkheden, die oplopen tot wel 30%.

Asia Pacific

De sterke groei in deze regio zal naar verwachting in 2019 aanhouden: gemiddeld 3% met een voortdurende expansie in China. De prognose is dat luchtvaarttarieven in deze regio met 3,2% stijgen en de hoteltarieven met 5,1%.

Vietnam, Myanmar en de Filippijnen krijgen volgens de prognose een boost als meer multinationale bedrijven zich daar het komende jaar gaan vestigen.

Door de sterke groei en het vertrouwen in de gehele regio is er een toenemende bereidheid bij organisaties om te investeren in vergaderingen en evenementen.

Plaats op:
Datum: 26 september 2018
Gerelateerde artikelen  
26-07-2018 Nieuws Prognoses 2019: zakenreizen, hotels en vluchten worden aanmerkelijk duurder
03-08-2017 Nieuws Hogere prijzen voor zakenreizen in 2018 door verbeterde wereldeconomie
20-07-2016 Nieuws Wereldwijde prijzen voor zakenreizen stijgen marginaal
18-10-2018 Nieuws Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019
24-09-2018 Nieuws Steden top 10 prognose voor zakelijke bijeenkomsten in 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,74 seconden.