Nieuws  
 

Judith Huisman MICE personality van het jaar - De Maaspoort Theater & Events nieuwe partner Maastricht Convention Bureau - Airbnb start met online reserveringen voor restaurants - Schiphol groeit, maar de toename vlakt af


Judith Huisman MICE personality van het jaar

Business Traveller & Mice Fair zijn de BTMF Awards uitgereikt in verschillende categorieën. Als winnaar van de MICE Personality of the year Award werd Judith Huisman, mede oprichter van Meetingselect BV,  de winnares.
Beste hotelketen is Marriott Hotels en beste MICE bestemming is IJsland geworden.


De Maaspoort Theater & Events nieuwe partner Maastricht Convention Bureau

Maastricht Convention Bureau breidt uit naar Noord-Limburg: De Maaspoort Theater & Events in Venlo is als nieuwe partner toegetreden tot de stichting.
Jurgen Moors: “We zijn erg blij met de toetreding van De Maaspoort Theater & Events, een congrescentrum met state-of-the-art faciliteiten en uitstekende catering. Deze nieuwe uitbreiding richting het noorden van onze provincie is een welkome aanvulling binnen onze portefeuille. De regio Venlo blinkt uit in congressen rondom thema’s als food and nutrition, agribusiness, en innovaties binnen de logistieke sector. De Brightlands Campus Greenport Venlo vervult hierbij een magneetwerking voor de regio en ontwikkelt zich in rap tempo.”


Airbnb start met online reserveringen voor restaurants

Reizigers kunnen sinds deze maand, naast een tijdelijke accommodatie, ook een restaurant boeken op de website van Airbnb. Raymond Wilders van Formitable: ‘Restaurants die zijn aangesloten bij ons reserveringssysteem, kunnen wij via het Amerikaanse reserveringssysteem Resy linken aan Airbnb. Restaurants kunnen zelf beslissen of ze een koppeling willen met Airbnb. Airbnb zelf maakt de uiteindelijke selectie. ‘Daarmee onderscheiden ze zich van andere restaurant reserveringswebsites.’ Restaurants betalen een fee van €1,50 per couvert voor reserveringen via Airbnb. Nu is het alleen nog mogelijk om via de site van Airbnb een restaurant te boeken in Amsterdam. Deze maand nog wordt dat uitgerold naar Den Haag, Rotterdam en Maastricht.


Schiphol groeit, maar de toename vlakt af

Schiphol blijft dit jaar groeien in aantallen passagiers, maar de toename vlakt af doordat de grens van 500.000 vliegbewegingen is bereikt. Dit heeft de luchthaven gezegd bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Van januari tot en met juni verwerkte Schiphol 37,8 miljoen passagiers, een stijging van 5,5 procent ten opzichte van Q1 en 2 in 2017. Vorig jaar was de groei, ten opzichte van Q1 en 2 in 2016, veel hoger: 8,6 procent. Omdat het plafond van het half miljoen vliegbewegingen op jaarbasis is bereikt, kan er alleen nog groei zijn doordat luchtvaartmaatschappijen grotere vliegtuigen inzetten en door een hogere bezettingsgraad van de toestellen, zo zegt Schiphol. Voor heel 2018 schat Schiphol dat de groei zal uitkomen tussen de vier en vijf 5 procent in aantallen passagiers.

Plaats op:
Datum: 5 september 2018
Gerelateerde artikelen  
13-10-2015 Nieuws Airbnb: 5,5 miljoen aan toeristenbelasting in Amsterdam
28-07-2015 Nieuws Airbnb bereikt mijlpaal met miljoen reizigers Nederland
30-08-2016 Nieuws Schiphol: forse investeringen nodig vanwege passagiersgroei
28-12-2015 Nieuws Airbnb meldt recordaantal boekingen oudejaarsnacht
14-03-2019 Nieuws Provincie Limburg en Maastricht Convention Bureau sluiten samenwerkingsovereenkomst …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.