Nieuws  
 

Carlson Wagonlit Travel heeft de CWT Travel Consolidator geïntroduceerd, een analysetool die alle reis- en -onkosten registreert, dus ook uitgaven die buiten de officiële boekingskanalen worden gemaakt. CWT zegt dat bedrijven met de tool tot zeven procent op hun zakenreisuitgaven kunnen besparen.

CWT legt de werking als volgt uit: Het web-based platform combineert de transacties van vliegtickets, hotels en grondtransport die via de reisagent zijn geboekt met creditcard-, declaratie- en HR-gegevens. Zo komen volgens CWT de ‘verborgen kosten’ van zakenreizen aan het licht; uitgaven voor boekingen die buiten de officiële verkoopkanalen zijn gemaakt. Bijvoorbeeld vluchten of hotels die met een privé creditcard zijn geboekt. Ook geeft de tool inzicht in kosten die doorgaans niet direct zichtbaar zijn, zoals de bijkomende kosten voor een stoelreservering op een vlucht, maaltijden, wasserette en andere incidentele reisuitgaven.

CWT Travel Consolidator koppelt alle reisuitgaven aan de bijbehorende reizen en reizigers. Vervolgens kunnen deze zakenreiskosten worden gealloceerd, gerapporteerd en geanalyseerd volgens allerlei verschillende criteria. Met de tool is het bijvoorbeeld mogelijk om de kosten van een reis toe te kennen aan een afdeling of project. Ook kunnen travel managers rapportages opvragen over geconsolideerde data per route, leverancier of boekingskanaal (offline/online).

‘Het verzamelen, vergelijken en koppelen van reis- en kostengegevens is een hele uitdaging en het is vaak bijzonder lastig om een volledig beeld te krijgen van de totale kostprijs,’ zegt Christophe Renard, Vice President van de CWT Solutions Group, in een verklaring. ‘Met CWT Travel Consolidator worden voor travel managers de gemiste besparingen inzichtelijk, kan het navolgen van het reisbeleid worden verbeterd en wordt de onderhandelingspositie met leveranciers versterkt.’ Volgens Renard kan dit tot een besparing leiden, oplopend tot zeven procent.

Uit een enquête die CWT heeft uitgevoerd met de Global Business Travel Association (GBTA) blijkt dat 64 procent van de travel managers vindt dat ze onvoldoende gegevens hebben om de totale kostprijs van een reis te berekenen. Bijna driekwart (73 procent) heeft moeite om de verschillende data formats uit diverse rapporten aan elkaar te koppelen. Ook geeft 58 procent aan te veel tijd te moeten besteden aan het verzamelen en opschonen van data.

Plaats op:
Datum: 31 juli 2018
Gerelateerde artikelen  
31-07-2012 Nieuws Onderzoek: Travel Managers verspillen 400.000 uur met verzamelen reisdata
02-09-2011 Nieuws Bedrijven hebben geen goed inzicht in bijkomende kosten zakenreis
20-10-2008 Nieuws Bedrijven voeren rigoureuze besparingen door op zakenreizen
08-02-2013 Nieuws Besparen op vervoer tijdens zakenreizen heeft prioriteit
10-08-2012 Nieuws Zakenreiziger vaak duurder uit door hotelboekingen buiten reisbeleid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.