Nieuws  
 

Nederland mag volgend jaar een groot, internationaal zakencongres organiseren, de Global Entrepreneurship Business Summit, meldt de Telegraaf vandaag. Dat is een van de opbrengsten van het bezoek van premier Rutte aan president Trump in het Witte Huis.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft zijn komst toegezegd, zo bevestigt de Amerikaanse Ambassadeur in Den Haag, Pete Hoekstra, die het bezoek begeleidde. Afgelopen jaar was India gastland van het congres, dat werd geopend door Ivanka Trump. Het zou de eerste keer zijn dat het Amerikaanse congres in Europa plaatsvindt. In de jaren daarvoor waren onder meer Dubai, Istanbul, Marrakesh en Silicon Valley organisator.

„Dit is nogal wat”, zegt Hoekstra. „Van India naar Nederland. Maar voor een innovatief en ondernemend land als Nederland is de keuze zeer terecht.” Ook voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW is trevreden. „Het maakt van Nederland een verbindend platform voor internationaal zaken doen.”

Volgens De Boer kan de komst van de top de economische en politieke relatie met de VS verbeteren. „Het is een perfect podium om landen en bedrijven met elkaar te verbinden in een tijd waarin we soms juist weer steeds verder van elkaar af lijken te drijven.”

Wanneer en waar in Nederland het congres gehouden wordt is nog niet bekend.

Bron: De telegraaf

Plaats op:
Datum: 3 juli 2018
Gerelateerde artikelen  
31-10-2008 Nieuws Opheffen vlucht Amsterdam-Maastricht slecht voor congressen
28-01-2009 Nieuws 'Wellness' op de kamer nieuwe trend?
12-11-2012 Nieuws Studentenhotel in Rotterdam ook voor toeristen
19-10-2017 Nieuws Kansen Brainport op groot Europees ITS Congres gegroeid
22-02-2008 Nieuws Reed Elsevier zet uitgeverijdivisie in de etalage
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.