Nieuws  

Manager Marketing Meetings & Conventions NBTC Holland Marketing stelt zich verkiesbaar

Eric Bakermans, Manager Marketing Meetings & Conventions bij NBTC Holland Marketing, verantwoordelijk voor de zakelijke markt, stelt zichzelf verkiesbaar als president van ICCA, de International Congress and Convention Association. ICCA is de wereldwijde vereniging voor bedrijven en organisaties met een verbinding met de markt van internationale (verenigings) congressen & business events.

De redactie van CongresWereld is benieuwd naar de beweegredenen van Eric voor deze meest invloedrijke vrijwilligerspositie binnen de industrie en legde hem een aantal vragen voor.

Eric, waarom stel je je nu verkiesbaar?
"Ik ben sinds 2014 gekozen bestuurslid voor de Destinatie Marketing sector binnen de vereniging en heb gewerkt aan de nieuwe strategie binnen verschillende werkgroepen, die we nu alweer aan het aanscherpen zijn. Ik had kunnen ‘wachten’ totdat mijn termijn er over 2 jaar ook op zou zitten, maar dan is er geen vacature en ik wil als kandidaat voorzitter NU vorm en inhoud geven aan die aangescherpte strategie. ICCA staat namelijk voor grote veranderingen in de komende jaren"

Wat is het belang van ICCA voor jou?
“ICCA is voor mij als vereniging onmisbaar om mijn werk te kunnen doen. Niet in laatste plaats vanwege de database, maar ook als wereldwijd ontmoetingspunt van én voor vakgenoten, de netwerkbijeenkomsten, het Peer to Peer netwerk, advocacy. De enige vereniging die er is specifiek op ons gebied".

Weet je al tegen wie je het op moet gaan nemen?
"Ja, dat zijn bestuurscollega’s James Rees (Excel Londen) uit het Verenigd Koninkrijk en Juan Jose Garcia (Barcelo Congresos) uit Spanje (PCO)".

Hoe gaat het lobbycircuit er uit zien de komende 6 maanden?
"De lobby is gebonden aan regels en uitgebreid beschreven in een document dat alle kandidaten hebben moet tekenen. De leden spammen per email mag bijvoorbeeld niet, net zomin als omkopen. Social Media, lobbyen op persoonlijk niveau, een website en een video mogen wel. Circa 2 maanden van tevoren komt er een ledenlijst beschikbaar die je mag inzetten om persoonlijke berichten te sturen per mail en/of post. Niet eerder. En niet te vergeten: een speech van maximaal 5 minuten tijdens het komend congres in November in Dubai".

Stel dat je gekozen wordt, wat wij natuurlijk hopen, want dat zou niet alleen goed zijn voor jou, maar voor de hele Nederlandse congresbranche:

Wat worden jouw/jullie speerpunten?
"De strategie is beschreven in 6 hoofdpunten, maar mijn persoonlijke voorkeur is om legacy (de toegevoegde waarde van onze industrie/congressen) beter onder de aandacht van beleidsmakers en het publiek te brengen. Congressen zijn meer dan een generator van overnachtingen en direct aan het verblijf gerelateerde ingrediënten. De verbinding met associaties acht ik van groot belang. En we zullen als associatie sneller kunnen en moeten inspelen op veranderingen die elkaar steeds sneller opvolgen".

Wat voor een soort voorzitter word jij?
"Ik zit al in besturen en commissies vanaf mijn 15e. Blijkbaar zit dat in mij om samen met anderen tot resultaat te komen. En echt niet alleen vanuit een zakelijk perspectief. Ook in mijn prive leven heb ik al in heel wat organisaties mogen en kunnen meewerken".

Wanneer is jouw voorzitterschap geslaagd?
"ICCA achterlaten in een situatie die (nog) beter is als nu. In alle opzichten. Ik wil daarmee zeggen dat wij als bestuur, CEO en medewerkers van ICCA het beste voor onze industrie willen en daarmee voor onze leden in het bijzonder".

Hoe ga je al deze ambities combineren met je huidige baan bij het NBTC?
"Mijn werkzaamheden voor ICCA zal ik voor het grootste deel in mijn ‘eigen’ tijd invullen. En anders kan ik wel wat vakantiedagen inleveren hoor, dat heb ik er graag voor over. Daarnaast ben ik voor NBTC toch al geregeld op reis, denk aan de vakbeurzen. Ik ben er dan toch al, zij het wat langer, net zoals nu het geval is in verband met mijn bestuurslidmaatschap. De bestuursvergaderingen vinden altijd in het weekend voorafgaand aan de evenementen plaats, dus ook dat is te doen. Voor het reguliere overleg met de CEO kan ik prima even langs het ICCA Hoofdkwartier in Amsterdam rijden waar ik 15 minuten vandaan woon. Het zal al met al natuurlijk extra tijd kosten, maar dat wist ik van te voren. Dat heb ik er ook voor over, uiteindelijk zal ik er ook veel van leren".

De redactie wenst Eric veel succes de komende maanden op weg naar het definitieve voorzitterschap van ICCA!

©MGM/Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 7 juni 2018
Bron: NBTC Holland Marketing
Gerelateerde artikelen  
07-06-2017 Nieuws Wordt Eric Bakermans de nieuwe voorzitter van ICCA?
15-11-2018 Nieuws Niet Eric Bakermans maar James Rees verkozen tot nieuwe ICCA-president
07-05-2018 Nieuws ICCA: Nederland wereldwijd in top 10 congresbestemmingen
23-05-2018 Redactie ICCA: Nederland nog net in top 10 congresbestemmingen
06-12-2018 Nieuws Eric Bakermans NBTC ontvangt Lifetime Achievement Award
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.