Nieuws  
 

In de week van 25 mei tot 1 juni krijgen ze alle hoeken van Drenthe te zien. Ze proeven de sfeer van Herinneringskamp Westerbork, de oudste geschiedenis in het Hunebedcentrum en het bier van Maallust. Maar ook fietsen in Orvelte, een bezoek aan het Van Gogh-huis in Veenoord/Nieuw-Amsterdam, een rondje TT-Circuit Assen en een kijkje in de stallen van een veehouder staan op het programma dat overigens nog niet compleet is.

"Wij willen ze laten zien wat Drenthe in huis heeft”, zegt gedeputeerde Henk Brink. Voor Chinese toeristen die met de selfiestick in de ene hand en het stuur van de punter in de andere zigzaggend door de Giethoornse dorpsgracht varen, is Drenthe maar een kleine stap verder, weet Brink. "Maar het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, red) heeft gezegd: 'Wij weten niet wat Chinezen leuk vinden.’ Om dat af te tasten bieden wij ze een zo breed mogelijk programma aan. Drenthe heeft naast veel cultuurhistorie ook mooie verhalen. We willen ze de mooiste kanten van Drenthe laten zien. En dan maar kijken hoe ze reageren. We hebben alles in huis. Nu maar hopen op mooi weer.”

Hunebedcentrum in Chinees magazine
Voor het Hunebedcentrum komt de delegatie uit China op het perfecte moment, nu het museum in Borger zich profileert op een advertorial in een Chinees magazine voor expats die in de Benelux werken. De promotieactie is een een-tweetje tussen het Hunebedcentrum en UNESCO Geopark de Hondsrug. ,,De Chinese expats zijn de voorhoede van een stroom toeristen uit China”, dagdroomt adjunct-directeur Harrie Wolters van het Hunebedcentrum.

Hij ziet veel groeipotentie. ,,Chinezen hebben een beschaving van vijfduizend jaar oud. We hebben hetzelfde referentiekader. De Chinees is van nature geïnteresseerd in de prehistorie. Dat biedt kansen. Maar ook voor het label UNESCO dat het Geopark De Hondsrug voert, zijn ze gevoelig. Ik zie grote kansen, te meer omdat de reisafstanden in dit land voor hun niks voorstellen.”

Bron: Dagblad van het Noorden

Plaats op:
Datum: 16 april 2018
Gerelateerde artikelen  
13-11-2018 Nieuws NBTC neemt Nederlandse bedrijven mee op studietour naar China
20-09-2011 Nieuws Ster van Drenthe laat secretaresses kennismaken met Drenthe als vergader- en …
21-04-2011 Nieuws Welke secretaresse krijgt een eigen ster in het universum?
15-03-2007 Nieuws Amsterdam richt haar koers op China en India
01-03-2007 Nieuws Eerste 4 vergaderhamers in Drenthe uitgedeeld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.