Nieuws  

Investeringen maken evenementenaccommodatie compleet

Vandaag, 12 maart 2018 is het precies 3 jaar geleden dat de RDM Onderzeebootloods na een renovatie werd heropend. Sinds januari 2016 is de exploitatie van de evenementenlocaties op RDM in handen van Rotterdam Ahoy, onder de naam RDM Events. Na een succesvolle start en vele evenementen verder zijn onlangs diverse investeringen gedaan in de industriële RDM Onderzeebootloods, met als doel de evenementenlocatie toekomstbestendig te maken en het organisatoren makkelijker te maken.

Verbeterde akoestiek

De in het voorjaar van 2017 gecreëerde glazen pui van 300m2 in de RDM Onderzeebootloods beschikt nu over een gordijn waarmee de pui in anderhalve minuut kan worden geblindeerd; perfect voor een speciaal effect tijdens een opening of onthulling en vooral ook goed inzetbaar als backdrop voor een podiumopstelling. Daarnaast zijn er akoestische doeken geplaatst welke geluid dat kaatst decimeren, waardoor geluid in de loods voor de meeste toepassingen prettig klinkt. De doeken kunnen ook eenvoudig gehesen worden zodat de twintig meter hoogte van de hal goed tot haar recht komt. Tot slot bestaat de mogelijkheid de totale ruimte ermee in gedeeltes op te splitsen.

Investering in verwarming

Ook op het gebied van verwarming is veel geïnvesteerd. Naast de reeds bestaande vloerverwarming heeft het Havenbedrijf Rotterdam, verantwoordelijk voor de gehele gebiedsontwikkeling op RDM Rotterdam en tevens huisbaas, een extra verwarming geïnstalleerd in de RDM Onderzeebootloods. Door middel van nivolairs (warmwaterbron met ventilatoren) in het dak en de bestaande vloerverwarming is de temperatuur in de hal goed regelbaar. De warmte in het dak wordt naar beneden gedrukt en de vloerverwarming voorkomt stijgende kou uit de betonnen vloer van de loods. Niet alleen een zuinige manier van verwarmen, maar ook de aanwarmtijd van de loods is teruggebracht naar een paar uur.
Daarnaast zijn in de Oostloods, waar een standaard congresopstelling is geplaatst, radiatoren geïnstalleerd om koudeval langs de muren op te vangen zodat bezoekers in een behaaglijke ruimte zitten.

Sfeerverlichting in alle kleuren

In de Oostloods heeft het Rotterdamse Peitsman Licht en Geluid een uitgebreide licht- en geluidsinstallatie gerealiseerd. Dit biedt de mogelijkheid tot sfeerverlichting in alle kleuren, spraakversterking tot 400 personen en de mogelijkheid gemakkelijk een LED scherm op te hangen. Met deze realisatie worden voor opdrachtgevers de opstartkosten aanzienlijk gereduceerd omdat zij geen hoogwerker hoeven in te huren en de arbeidskosten eenmalig zijn.

Johan Haijer, Locatiemanager RDM Events: “Wij zijn heel blij met alle investeringen die zijn gedaan. De RDM Onderzeebootloods was al een hele bijzondere locatie, maar met deze noviteiten meer dan ooit de perfecte locatie voor tal van evenementen!”

Plaats op:
Datum: 12 maart 2018
Bron: Rotterdam Ahoy
Gerelateerde artikelen  
03-11-2015 Nieuws Havenbedrijf en Ahoy Rotterdam gaan samenwerken op RDM Rotterdam
28-01-2016 Nieuws 'Ahoy Rotterdamꞌ wordt na 45 jaar ꞌRotterdam Ahoyꞌ
01-06-2017 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2017
27-04-2018 Nieuws Jos van der Vegt, President-Commissaris van Rotterdam Ahoy, koninklijk onderscheiden …
25-08-2007 Nieuws Hart van Holland breidt uit met De Loods
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,62 seconden.