Nieuws  
 

Het Westerfasfabriekterrein in Amsterdam heeft een nieuwe eigenaar. Eigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep maakte bekend dat de Westergasfabriek, met populaire evenementenlocaties als de Gashouder en het Ketelhuis, wordt overgedragen aan Millten, Harvest Vastgoed en Duncan Stutterheim. In totaal gaat het om 17 monumentale gebouwen met een oppervlak van 20.000 vierkante meter. Hiervan is 30 procent beschikbaar voor tijdelijke verhuur.

Na 18 jaar van investeren in zowel het vastgoed als de programmering, is de Westergasfabriek uitgegroeid tot een culturele hotspot.
Wat betekent deze verkoop voor geplande evenementen en voor de exploitatie van het terrein?
De komende jaren verandert er op dat gebied niet veel. Bij de verkoop zijn alle gebouwen op het terrein gemoeid, maar van de exploitatiemaatschappij, verantwoordelijk voor culturele evenementen en de verhuur van de gebouwen voor zakelijke evenementen, blijft de helft van de aandelen de komende jaren in bezit van de huidige eigenaar MeyerBergman Erfgoed. Duncan en zijn vrouw Lisca Stutterheim zullen samen met Millten als aandeelhouders toetreden voor de andere 50%. Daarmee zijn de continuïteit en het behoud van het huidige concept in ieder geval de komende jaren gegarandeerd. Overigens zullen er niet méér dance-events gaan plaatsvinden nu Stutterheim eigenaar is van het terrein. Daarvoor zijn geen vergunningen meer beschikbaar.

Maya Meijer-Bergmans, directeur Westergasfabriek en DGA MeyerBergman Erfgoed Groep: “De Westergasfabriek is een plek waar omwonenden, Amsterdammers, diverse doelgroepen in Nederland, culturele en zakelijke partijen én internationale organisaties en instellingen met veel plezier blijven komen en events programmeren. Daarnaast is het terrein voor 100% verhuurd en bestaat er zelfs een wachtlijst.”

Wie is de nieuwe eigenaar?

De Westergasfabriek is aangekocht vanuit een fonds, bestaande uit Millten, Harvest Vastgoed, dance-ondernemer Duncan en Lisca Stutterheim, en een aantal stillen vennoten. Duncan Stutterheim verkocht jaren terug zijn bedrijf ID&T. Sindsdien was hij betrokken bij populaire (evenementen-)locaties als het Nachtlab in Amsterdam West (thuisbasis van Pakhuis West)en de A’dam Toren. Maya Meijer-Bergmans: “Met deze nieuwe eigenaar menen wij een uitstekende partij te hebben gevonden om de volgende fase in het bestaan van de Westergasfabriek in te vullen. Beide organisaties hebben een sterk trackrecord, waarbij Stutterheim zijn sporen meer dan verdiend heeft waar het gaat om het succesvol initiëren en realiseren van culturele publieksconcepten. Millten werkt nauw samen met de creatieve industrie en heeft veel ervaring om bijzondere projecten in de stad te ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben ze zo een omvangrijke portefeuille monumentaal en industrieel vastgoed opgebouwd als betrokken vastgoedontwikkelaar en belegger.”

Bron:greatervenues.com

Plaats op:
Datum: 29 januari 2018
Gerelateerde artikelen  
21-02-2018 Nieuws Accommodatienieuws - februari 2018
14-02-2018 Nieuws Wereldprimeur tijdens EventSummit 2018 op 15 februari in RAI
20-03-2013 Nieuws Tweede hybride editie van Sustainable Meetings Conference
26-09-2012 Nieuws 'Make a Statement' fraai voorbeeld samenwerking in relatiemarketing
19-08-2015 Nieuws Accommodatienieuws - augustus 2015
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.