Nieuws  

De ALV en de nieuwjaarsreceptie van MPI Nederland vond dit keer plaats op een wel hele bijzondere plek: het podium van de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Voor wie ooit had gedacht een keer te mogen optreden op dit podium, kwam een droom uit!

Proeftuin

Zoals bekend zijn de bijeenkomsten van MPI NL een proeftuin waar nieuwe concepten worden uitgeprobeerd. Ook van een algemene ledenvergadering en een nieuwjaarsreceptie kun je een event maken dat waarde toevoegt.
Dit keer werd de bijeenkomst door Karin Krogh van Engaging meetings en Sam McNeill van SongDivision georganiseerd die voor een levendige muzikale middag zorgden waar de algemene ledenvergadering doorheen werd gelardeerd.

Vier soorten gedragstypen

Bij registratie kreeg iedereen een formulier met het verzoek zelf een minitest uit te voeren, een zogenaamde DiSC Behaviroal Type Indicator. Door het geven van ratings bij bepaalde stellingen werd iedereen ingedeeld bij één van de volgende 4 gedragstypen:

D-Dominance: getting immediate results, taking action, challenging self and others

I-Influence: expressing enthusiasm, taking action, encouraging collaboration

S-Steadiness: giving support, maintaining stability, enjoying collaboration

C-Conscientiousness: ensuring accuracy, maintaining stability, challenging assumptions

Het was niet opzienbarend te constateren dat MPI leden veelal D (Dominance) en I (Influence) gedragstypen zijn!

Het produktieproces van het MPI lied

Vervolgens ging iedereen op het podium van de grote zaal in het concertgebouw per type bij elkaar zitten en door middel van nog wat extra vragen kregen de meesten bevestiging van wie tot welke groep behoorde. Iedere groep kreeg een muziekinstrument toegewezen, een piano voor D, een gitaar voor I, een drum voor S en een bas voor C, waarna het bijbehorende geluid van het instrument per groep geoefend werd door Sam McNeill van SongDivision. Ook moest iedere groep in de vorm van steekwoorden aangeven wat het voordeel is om tot die groep met dat type gedrag te behoren. Deze sessie werd vaardig geleid door Karin Krogh van Engaging meetings. Vervolgens moest per groep met die steekwoorden een couplet worden gemaakt, dat door Sam met de nodige muzikaliteit tot een lied werd verwerkt. Dat lied werd aan het einde van de sessie gezongen door alle MPI leden en overige aanwezigen, waarbij de akoestiek van de beroemde concertzaal bijdroeg aan een fraaie uitvoering.

De essentie van deze workshop is: hoe veschillend je ook bent in gedrag, je hebt elkaar nodig, want wat die ene collega mist vind je juist bij een andere collega. Met elkaar komt je tot een resultaat, in dit geval het met elkaar maken en zingen van een heus MPI lied. In essentie een goede workshop! 

Algemene ledenvergadering

Tussen de bovenstaande sessies door leidde de kersverse nieuwe voorzitter Robbert Weddepohl de leden vaardig door de vaste agendapunten van de ALV heen. Er werd afscheid genomen van Mariëlle den Hartog die 4 jaar lang vol verve en enthousiasme voorzitter is geweest. Vol trots werd tevens vermeld dat het jaarlijks Europees MPI-congres in februari 2019 naar World Forum The Hague komt. Een mooie aanleiding om het glas te heffen tijdens de aansluitende nieuwjaarsreceptie in de fraaie spiegelzaal van het Concertgebouw.

Foto's: Clickshots

©MGM/Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 25 januari 2018
Bron: MPI the Netherlands Chapter
Gerelateerde artikelen  
30-01-2018 Redactie Proeftuin MPI Nederland: een muzikale ALV op het podium van het Concertgebouw …
02-02-2017 Nieuws Uit de proeftuin van MPI Nederland: ALV met ballen
21-06-2018 Nieuws CLC-VECTA verrast opnieuw met aansprekende ALV
05-04-2018 Nieuws MPI Jaarcongres Contact: 'netwerken was nog nooit zo leuk'
07-06-2018 Nieuws Mennorode, verborgen parel op de Veluwe
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.