Nieuws  
 

Van alle provincies waar er wordt vergaderd, zijn Zuid-Holland en Gelderland het duurst. Organisaties geven gemiddeld 79 euro per werknemer uit in Zuid-Holland en gemiddeld 76 euro in Gelderland. Dat blijkt uit onderzoek van online meetingplatform Worldmeetings. Daarbij is niet alleen Utrecht de populairste provincie om te vergaderen, maar is ook de Jaarbeurs MeetUp in de domstad het meest populair.

Van alle steden in Nederland wordt maar liefst 33 procent van de vergaderingen in de stad Utrecht geboekt. Amsterdam krijgt een tweede plek met 13,8 procent en Den Haag volgt met 11,6 procent. En na de Jaarbeurs MeetUp worden de meetinglocaties Aristo in Amsterdam en de Amsterdam Art Center het meest geboekt.

“Utrecht is een centraal gelegen stad in een centraal gelegen provincie, dus dat veel organisaties besluiten om daar hun meetings te houden is eigenlijk zeer begrijpelijk”, vertelt Inge van Rooij, marketingmanager van Worldmeetings. “We vinden het opmerkelijk dat er in Zuid-Holland en Gelderland het meeste geld wordt uitgegeven aan deze meetings. De provincies stevenen daarmee bijvoorbeeld het populaire Utrecht (66 euro p.p.) voorbij qua prijs, maar ook Noord-Holland (64 euro p.p.).”

Slim geld besparen
De goedkoopste vergaderingen vinden plaats in Limburg (23 euro p.p.), Drenthe (35 euro p.p.) en Groningen (36 euro p.p.). Van Rooij: “Deze grote uitgaveverschillen komen niet doordat deze provincies zulke stuntprijzen aanbieden, maar doordat er in deze regio’s in veel gevallen geen catering werd geregeld. Ook werd er relatief vaak gekozen voor een niet-commerciële locatie, zoals een stadsbibliotheek. Dat is een handige manier om kosteneffectief meetings te organiseren.”

Wanneer vergadert men?
Waar er in juli en augustus nauwelijks wordt vergaderd, is dit des te meer het geval in de maanden juni (10,4 procent), maart (10,9 procent) en november (13 procent). Daarbij zijn dinsdag en donderdag veruit de meest gewilde dag voor meetings (beide 30 procent), gevolgd door de maandag (19 procent). Op vrijdag worden de minste vergaderingen georganiseerd (6 procent).

“Hoewel deze dag dicht tegen het weekend aanligt en daarom erg geschikt is voor een meeting met bijvoorbeeld aansluitend een diner of borrel, zien we dat bepaalde trends zorgen dat deze dag juist minder wordt gekozen voor meetings. Denk aan mensen die steeds vaker parttime gaan werken en vrij zijn op de vrijdag, of mensen die op deze dag thuiswerken”, aldus de marketingmanager.

Over Worldmeetings
Worldmeetings is dé expert op het gebied van meetings. Worldmeetings heeft meer dan 25 jaar ervaring in het regelen van de meest geschikte vergaderlocaties en hotelkamers tegen de beste condities. In die 25 jaar heeft het bedrijf meer dan 1 miljoen reserveringen gemaakt. Worldmeetings is een intermediair die het boekingsproces tot in detail heeft geoptimaliseerd en daarmee zorgdraagt voor grote efficiency én besparingen. Behalve voor de klanten staat Worldmeetings ook klaar voor meer dan duizend locaties.

Plaats op:
Datum: 14 november 2017
Gerelateerde artikelen  
14-12-2016 Nieuws Utrecht meest geliefde provincie voor vergaderingen
26-09-2017 Nieuws Worldmeetings lanceert eerste Virtual Meeting Room zonder abonnement
23-11-2016 Nieuws Worldmeetings wint zilveren FD Gazelle in categorie grote ondernemingen regio …
16-05-2017 Nieuws Online toepassingen steeds populairder in de MICE branche
26-09-2008 Nieuws Hotelcontact / Worldmeetings tekent grote procurement overeenkomst met ANWB
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,62 seconden.