Nieuws  

Leiden Convention Bureau organiseerde afgelopen donderdag het eerste Leidse College Wetenschappelijke Congressen voor haar congresambassadeurs en andere initiatiefnemers van nationale en internationale congressen. Aan de editie namen 25 geïnteresseerden deel uit de wetenschappelijke (medische) branche. Deelnemers waren erg te spreken over het Leids College die deze eerste editie startte met het thema ‘het organiseren van een goed congres’.

Waarom een Leids College
Yvonne Kret, Manager Leiden Convention Bureau, legt uit: “Naar aanleiding van gesprekken met initiatiefnemers van congressen blijkt dat zij vaak met dezelfde vragen zitten. ‘Hoe kan ik mijn congres organiseren als ik nog geen deelnemersgelden heb ontvangen? Of hoe trek ik sponsoren aan en met welke regels heb ik dan te maken? Met dit Leids College wilden wij in deze behoefte voorzien.” We zien dit vooral als een platform voor initiatiefnemers, niet alleen om kennis te vergaren, maar ook om kennis te delen met collega’s. Het Leids College zal een jaarlijks terugkerende activiteit zijn.

Programma
Tijdens dit eerste Leidse College legde Paul Gruijthuijsen van VGF Holland uit hoe je een congres kunt voorfinancieren en Lieke Melis, Health Compliance Manager van Roche nam de aanwezigen mee in de spelregels bij sponsoring van (medische) congressen. Daarnaast legde Professional Congres Organiser Congress by design uit hoe je als congresorganisator meer, maar ook jongere deelnemers kunt aantrekken. Taalvirtuoos Wim Daniels sloot de middag af met een verrassende lezing. Genodigden waren ook enthousiast. “Het eerste Leids College ‘Wetenschappelijke Congressen’ was bijzonder inspirerend”, aldus Professor Dr. PHA Quax van het LUMC. “Het laat op heel mooie wijze zien wat Leiden te bieden heeft als congresstad en hoe congresorganisatoren kunnen rekenen op de geweldige ondersteuning van de gemeente en het Leiden Convention Bureau”.

Leiden in de lift als congresdestinatie
Leiden ontwikkelt zich meer en meer tot een hoogwaardige congresdestinatie voor (inter)nationale wetenschappelijke congressen. De komende jaren staan er al tientallen internationale congressen op de agenda. Het in 2014 opgerichte ambassadeursnetwerk – met inmiddels 115 ambassadeurs - draagt hier voor een groot deel aan bij. Lees meer over congressen in Leiden en de rol van het Leiden Convention Bureau (LCB) op www.leidenconventionbureau.nl.

Plaats op:
Datum: 13 november 2017
Bron: Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF)
Gerelateerde artikelen  
25-05-2016 Nieuws Meer internationale congressen in Leiden
31-03-2015 Nieuws Groei internationale congressen in Leiden zet door
07-04-2016 Nieuws Leiden heeft honderd congresambassadeurs
18-09-2015 Nieuws Primeur Congresambassadeur Eveline Crone in Leiden
08-04-2015 Nieuws Netwerk Leidse congresambassadeurs uitgebreid naar 80 ambassadeurs
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,59 seconden.