Nieuws  
 

De Nederlandse locatiemarkt heeft nu een eigen educatieplatform voor marketingmedewerkers: School of Venues. Het platform is een initiatief van venue marketeer Stijn Oude Vrielink, die jarenlang de marketing deed voor Ocean Diva en Diederik Smit van High Profile Locaties. Vanaf januari 2018 beginnen zij met hun eerste trainingen, met de missie: marketing toegankelijk maken voor meeting- en event venues.

De Nederlandse locatiemarkt is bloeiende. Het aantal locaties groeit nog ieder jaar. En daardoor is een doelgerichte marketingstrategie voor locaties niet meer weg te denken uit het marketing- en communicatiebeleid, stellen Stijn en Diederik. Maar voor de opleiding van hun marketingmedewerkers konden locaties alleen terecht bij algemene marketingopleidingen, of gericht op de hotellerie. “Wij zijn ervan overtuigd dat het vermarkten van een venue een specialisatie op zich is. Het gaat bij de meeste locaties niet om een zaaltje dat je verkoopt, maar een beleving. Door de diversiteit van locaties in Nederland moet iedere locatie een eigen, unieke manier vinden om zich op de markt te zetten.”

Vanuit deze gedachte ontwikkelde School of Venues vier ‘powersessies’ op het gebied van venue marketing. De powersessies zijn bedoeld voor iedereen die zich binnen een locatie bezighoudt met marketing & communicatie. Daarnaast is het geschikt voor accountmanagers die deeltijd met marketing actief zijn en voor nieuwe venues, die net op de markt zijn. De eerste vier powersessies gaan over branding, content marketing, online vindbaarheid en social media. De basis van de theorie wordt gevormd door de kennis van marketing; voor de locatiespecifieke onderdelen baseren zij zich op de data uit het locatieonderzoek en de locatiebenchmark van High Profile Locaties.
Behalve theoretische kennis draait het bij School of Venues om interactie met collega’s uit de locatiebranche. “We gaan echt aan de slag tijdens de powersessies. Dus niet alleen aanhoren, maar juist ook kennis geven, kennis delen, actie creëren en reacties opwekken. Met elkaar. Op deze manier zorgen wij ervoor dat iedereen met nieuwe frisse ideeën en direct toepasbare tools op kantoor komt.”

Bron: Greater Venues

https://www.greatervenues.com/nieuws/nieuw-educatieplatform-voor-locaties-school-of-venues/

Plaats op:
Datum: 9 november 2017
Gerelateerde artikelen  
03-07-2013 Nieuws GreaterVenues.com: d inspirerende locatie nieuwssite
21-03-2017 Video Flitsinterview met Unique Venues op EvenementContact 2017
24-11-2017 Nieuws ‘s Werelds eerste online Venue Diagnostic Tool gaat live
21-01-2016 Nieuws Unique Venues of Amsterdam, 20 uitzonderlijke locaties presenteren zich
22-10-2013 Nieuws Wat zoeken opdrachtgevers in een locatie? High Profile Locatieonderzoek 2013 …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,62 seconden.