Nieuws  
 

De RAI slaat een andere weg in. CongresWereld.nl was bij de introductie van het nieuwe concept waarmee de RAI de community naar de RAI wil krijgen. Niet om ‘slechts’ informatie te gaan ontvangen maar door een mindset te creëren die zich het best vertaalt met ‘nieuwsgierig’ waardoor interactie ontstaat. En daar was de Amsterdam Security Convention een prima testcase voor.

Bij de introductie van deze, voor de RAI, nieuwe manier van werken sprak RAI CEO Paul Riemens over een andere manier van ontmoeten. De ontmoetingsplek moet niet alleen inspireren en prikkelen maar ook de samenleving binnenbrengen. Beursmanager Nynke Lypsius noemde zichzelf aansluitend dan ook Eventmanager.

In samenwerking met alle stakeholders is er een concept ontwikkeld om het thema van de conventie: het gat te overbruggen tussen fysieke en IT beveiliging op een andere manier te laten beleven.

Door filmmaker Mark Stoop van Scenarios 4 Summits, bekend geworden door de scenario based video’s voor de Nuclear Security Summit in den Haag in 2014, is een videoserie gemaakt met daarin drie beangstigende scenario’s. Dit confronteerde de deelnemers met de gevolgen van een cyberaanval op een distributiebedrijf. Het mooie van deze manier is dat het zich vertaalt naar de zaal, waar mensen aan de hand van moderator Ruben Maes zich bogen over de praktijk, hun eigen praktijk, om daarmee een verdieping van het thema te krijgen.

En was het geslaagd?

Het aandeel bezoekers met een IT-achtergrond steeg van 5 procent in 2015 naar 14% dit jaar. Ook het aandeel bezoekers met een directiefunctie steeg fors: van 20% in 2015 naar 54% in 2017. “Het laat zien dat we met Amsterdam Security een goede nieuwe weg in zijn geslagen, gericht op de toekomst”, zegt Nynke Lipsius.

De open discussie die met het publiek werd gevoerd sloeg aan. Keynote-speakers, waaronder Melanie Rieback (Radically Open Security), Inge Philips (Deloitte Cyber Risk), Lotte de Bruijn (ICT Nederland) en Marcel Saarloos (HP/TAPA) gingen vervolgens in op waar het in dit soort gevallen vaak mis gaat. De menselijke factor is vaak een zwakke schakel in de beveiliging, zo bleek keer op keer.

De manier van discussie, op 2 – 3 persoonsbankjes in een persoonlijke setting terwijl je toch aan het geheel deelnam bleek een goede vondst. Daardoor werden de deelnemers meer dan bij andere conferenties ‘gedwongen’ tot interactie.

Ondanks de hoge kwaliteit van de keynotes ziet Lipsius ruimte voor verdere groei van Amsterdam Security Convention. “Onze partners geven aan dat ze erg tevreden zijn met de kwaliteit van de (inter)nationale bezoekers. Samen met de partners starten we dit jaar nog met het ontwikkelen van de editie in 2018.”

©Ted Walraven-Congreswereld 

Plaats op:
Datum: 9 november 2017
Gerelateerde artikelen  
01-08-2017 Nieuws Winkelman en Van Hessen wint pitch Cyber Security Week
03-10-2017 Nieuws IMEX Amerca in Las Vegas gaat door ondanks vreselijk bloedbad
28-02-2017 Nieuws Onderzoek: 2016 topjaar voor internationale congressen Den Haag
15-11-2016 Nieuws Defensie organiseert groot internationaal congres in World Forum
15-11-2016 In the spotlight Defensie organiseert groot inernationaal congres in World Forum
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,59 seconden.