Nieuws  
 

Wat ziet en raakt een bezoeker tijdens een event? Dat testen RAI Amsterdam en Sanoma deze week tijdens de vt wonen&designbeurs (3 t/m 8 oktober 2017). Door middel van o.a. eye tracking en galvanic skin response (GSR) wordt op innovatieve wijze onderzocht hoe een event wordt beleefd. De gebruikte onderzoeksmethoden zijn nieuw in beurzenland.

Tijdens de vt wonen&designbeurs krijgt een geselecteerd aantal bezoekers een speciale bril op en een klein kastje om hun pols. Met de bril wordt gemeten waar je naar kijkt en met het kastje wordt de huidgeleiding gemeten. Zo wordt met eye tracking en galvanic skin response (GSR) specifiek gekeken in hoeverre je geraakt wordt of opgewonden raakt door datgene wat je ziet en wat dit met de eventbeleving doet. In het tweede onderdeel van het onderzoek wordt op enkele stands door middel van wifi gemeten hoeveel personen er op de stands komen. Dit innovatieve onderzoek geeft een eerste aanzet om op een andere manier inzicht te verkrijgen in de ROI van een beurs.

Het onderzoek op de vt wonen&designbeurs is onderdeel van een groter onderzoek naar de impact van evenementen dat Sanoma in 2016 is gestart. Onderzoeksbureau Validators voert in opdracht van Sanoma en RAI Amsterdam het onderzoek uit. Eind dit jaar worden de onderzoeksresultaten bekend gemaakt.

Ambities van de RAI
Het onderzoek sluit naadloos aan op de ambities van de RAI. De RAI wil in de toekomst slimmer gebruik maken van data, indoor-navigatie en andere connectiviteitsoplossingen om het rendement voor de bezoeker, exposant en/ of organisator van een evenement verder te verhogen.

Plaats op:
Datum: 6 oktober 2017
Gerelateerde artikelen  
19-04-2018 Nieuws Tien concrete adviezen voor exposanten van consumentenbeurzen
27-04-2018 Redactie Tien concrete adviezen voor exposanten van consumentenbeurzen
03-02-2016 Nieuws Amsterdam ArenA introduceert rondleiding met Virtual Reality Bril
11-01-2018 Nieuws RAI onderzoek: de impact van een vakevenement vergroot je met 5 succesfactoren …
15-01-2018 Redactie Vijf succesfactoren vergroten de impact van een vakevenement
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,55 seconden.