Nieuws  

Het in Amsterdam gevestigde ACS audiovisual solutions is een van de grootste spelers in de AV markt voor grootschalige congressen en evenementen. Het bedrijf levert professionele faciliteiten op het gebied van geluid, bewegend beeld, verlichting en ICT, waarbij ingespeeld wordt op de wensen van de gebruikers. Hierbij staan innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal.

Begin dit jaar is flink geïnvesteerd in LED verlichting. Allereerst is in samenwerking met CLSled een nieuw robuust led armatuur ontwikkeld, genaamd de Ruby Bracket DMX, waarbij gebruik gemaakt is van de kennis en kunde van de ACS experts. Daarnaast is een groot aantal DTS Scena LED80 theater- en profielspots gekocht bij Full AVL Distribution. De armaturen zijn eind augustus voor het eerst ingezet tijdens het ESC (European Society of Cardiology) congres. Met circa 33.000 deelnemers is dit het grootste medische congres van Europa.

Verlichting voor congressen is een vak apart

In tegenstelling tot de theaterwereld waar men graag met conventioneel licht werkt, zijn voor de congresmarkt aspecten als verlaging van het energiegebruik, waardoor lagere kosten kunnen worden gerealiseerd en het terugdringen van de ecologische footprint, steeds belangrijker. Met ledverlichting kan een energiebesparing van circa 80-90% t.o.v. van conventioneel licht worden bereikt.

ACS is het enige AV bedrijf ter wereld dat bewust de keuze heeft gemaakt om grote congressen te faciliteren met LED in plaats van conventionele verlichting. Voor het ESC congres moesten 22 speciaal door ACS gebouwde congreszalen van LED verlichting worden voorzien. Hiervoor waren in totaal meer dan 500 lampen nodig, die allen in één keer zijn aangeschaft.

“Dit was het moment om de investering te doen. Niet alleen zijn we de eerste speler in de markt die dit heeft, maar ook laten we zien dat we denken in het belang van onze klanten,” zegt Annemiek van Iersel, Manager International Projects van ACS. Ondanks dat het een grote investering is geweest, zal ACS haar klanten geen hogere kosten doorberekenen dan voorheen. De klant profiteert dus optimaal van de lage stroomkosten. Voor ACS zelf levert het, naast een uniek product en tevreden klanten, ook besparing in tijd en ruimte op. De lampen zijn compacter in ruimtebeslag voor transport en zijn ook eenvoudiger in de opbouw. Zo wordt een reeks lampen aangesloten met slechts één door koppelbare kabel, waar er bij de eerder gebruikte armaturen veel meer randapparatuur nodig was. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Plaats op:
Datum: 13 september 2017
Bron: ACS audiovisual solutions
Gerelateerde artikelen  
23-09-2011 Nieuws Evenementenbureaus passief op gebied van duurzaamheid
02-09-2013 Nieuws Europa’s grootste medische congres (ESC Congress 2013) vindt nu plaats in …
06-09-2013 Nieuws Grootste Cardiologencongres ter wereld in Amsterdam was succesvol
18-10-2013 Nieuws De Doelen voldoet aan aangescherpte eisen mbt duurzaamheid
05-09-2007 Nieuws ACS realiseert congresfaciliteiten voor 30.000 bezoekers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,61 seconden.